
Grove havreboller
Grove boller er et godt og smartere alternativ til sjokoladekaka!

Ingredienser
Antall porsjoner
40
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Bland vannet med halvparten av mengden melk og tilsett havregryn. La svelle i 20 minutter. Smelt smør i en kjele og tilsett resten av melken. Vent til melkeblandingen er fingervarm før du smuldrer g jæren i blandingen og rører godt ut. Rør det sammen med havregrynene og tilsett kardemomme, sukker og alt melet ved unntak av en halv desiliter.
- 2
Elt deigen til den er fast og glatt (tilsett eventuelt det resterende melet, om nødvendig). Sett deigen til heving på et lunt sted i 60-90 min.
- 3
Når den er ferdig hevet del deigen i to og rull disse til en pølse og skjær de i 20 biter hver. Trill hver bit til en bolle. For å gjøre de ekstra gode og luftige sett dem til etterheving i ca. 45 min.
- 4
Sett ovnen på 250 °C.
- 5
Pensle bollene med pisket egg for å gi bollene en gyllen farge under steking. Stek dem på 250 °C, under og overvarme, i 10 min. Avkjøl på rist.
Tips
Visste du at boller ofte inneholder 20 % tilsatt sukker, disse har 13 %.