Grove havreboller

Grove havreboller

23
  • Enkel
  • 180 min
  • 10 min
Grove boller er et godt og smartere alternativ til sjokoladekaka!

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
1 dl sukker
75 g fersk gjær
4 dl vann
4 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
6 dl havregryn , lettkokt
14 dl hvetemel
4 ts kardemomme
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Bland vannet med halvparten av mengden melk og tilsett havregryn. La svelle i 20 minutter. Smelt smør i en kjele og tilsett resten av melken. Vent til melkeblandingen er fingervarm før du smuldrer g jæren i blandingen og rører godt ut. Rør det sammen med havregrynene og tilsett kardemomme, sukker og alt melet ved unntak av en halv desiliter.
    2. Elt deigen til den er fast og glatt (tilsett eventuelt det resterende melet, om nødvendig). Sett deigen til heving på et lunt sted i 60-90 min.
    3. Når den er ferdig hevet del deigen i to og rull disse til en pølse og skjær de i 20 biter hver. Trill hver bit til en bolle. For å gjøre de ekstra gode og luftige sett dem til etterheving i ca. 45 min.
    4. Sett ovnen på 250 °C.
    5. Pensle bollene med pisket egg for å gi bollene en gyllen farge under steking. Stek dem på 250 °C, under og overvarme, i 10 min. Avkjøl på rist.
Tips

Visste du at boller ofte inneholder 20 % tilsatt sukker, disse har 13 %.

Kommentarer

  • Anne-Ma

    4 måneder siden
    Kutter ut det meste av sukkeret. Bruker rosiner i stedet. Nydelige boller og ha med på tur. Bare spise dem som fe er, eller med brunost

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Anne- Ma!

      Takk for sundt og godt tips! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat