Grove havreboller

Grove havreboller

19
  • Enkel
  • 180 min
  • 10 min
Grove boller er et godt og smartere alternativ til sjokoladekaka!

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
1 dl sukker
75 g fersk gjær
4 dl vann
4 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
6 dl havregryn , lettkokt
14 dl hvetemel
4 ts kardemomme
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Bland vannet med halvparten av mengden melk og tilsett havregryn. La svelle i 20 minutter. Smelt smør i en kjele og tilsett resten av melken. Vent til melkeblandingen er fingervarm før du smuldrer g jæren i blandingen og rører godt ut. Rør det sammen med havregrynene og tilsett kardemomme, sukker og alt melet ved unntak av en halv desiliter.
    2. Elt deigen til den er fast og glatt (tilsett eventuelt det resterende melet, om nødvendig). Sett deigen til heving på et lunt sted i 60-90 min.
    3. Når den er ferdig hevet del deigen i to og rull disse til en pølse og skjær de i 20 biter hver. Trill hver bit til en bolle. For å gjøre de ekstra gode og luftige sett dem til etterheving i ca. 45 min.
    4. Sett ovnen på 250 °C.
    5. Pensle bollene med pisket egg for å gi bollene en gyllen farge under steking. Stek dem på 250 °C, under og overvarme, i 10 min. Avkjøl på rist.
Tips!

Visste du at boller ofte inneholder 20 % tilsatt sukker, disse har 13 %.

Kommentarer

  • Linda

    1 måneder siden
    Nå blev jag förvirrad. De 2 eggen trodde jag var till penslingen. Har ikke hatt upp i eggen i degen. Hoppas de blir bra ändå!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Hei Linda,

      Hva gjorde deg forvirret?

       (0)


  • Cecilie Ørnhoft

    1 måneder siden
    Jeg lager boller kun på havregryn og litt bønnehvetemel. Jeg bruker ikke noe sukker i det hele tatt.
    Jeg er vant til å ikke bruke noe søtningsmiddel i min hverdag. Jeg tar kanel og litt kokos sukker i det jeg ruller de ut til kanelsnurrer. Det er eneste søtningsmidlet jeg bruker.
    Tilogmed barna syns de er gode og reagerer ikke på at de er uten sukker i.

     (0)


  • Marte

    11 måneder siden
    Altfor mye sukker i denne oppskriften til at det er verdt å nevne at den inneholder 7 % mindre enn kjøpeboller.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Takk for tilbakemeldingen din. Marte :) Vi syns det er greit å nevne at det er mindre sukker i disse enn kjøpeboller om noen skulle vært usikre på det. Ha en fin dag!

       (2)

    • Øivind

      11 måneder siden
      Det er 35 % lavere sukkerinnhold, hvilket jeg heller ikke er revolusjonerende, men signifikant.

       (0)


  • Marianne Austad Johansen

    11 måneder siden
    Hei! Kan man bytte ut vanlig hvetemel med fibramel/fullkornshvetemel? Da blir de jo enda litt sunnere??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Det skal gå fint, Marianne :) God bakst!

       (1)


  • Line

    11 måneder siden
    Kan man bruke havremel i stede for havregryn? Hva blir evt mengden da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei line, om du skal bytte ut havregryn med havremel ville jeg halvert mengden og hatt i litt å litt til du føler du har riktig konsistens på deigen. Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Linn

    12 måneder siden
    Hvor ble det av egget og vannet i fremgangsmåten?

     (1)

    • Lena Straume

      12 måneder siden
      Anbefaler at du har eggene i sammen med melkeblandingen.

       (0)


  • Veronica

    2 år siden
    Finnes det noe annet man kunne byttet ut sukkeret med?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Veronica, Du kan bytte ut halve sukkermengden med honning eller sukrin, men anbefaler ikke å bytte ut mer enn det :) Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Bent Luther

    2 år siden
    Nå har jeg sjekket én av oppskrift og det er bollene. Denne oppskriften skiller seg ikke særlig fra ordinære bolleoppskrifter. Hvetemelet dominerer og det er relativt mye sukker. Det er overhodet ikke noe smart å spise slike boller. Melk er dessuten også et allergen for mange. For energi og kos er den beste og enkleste løsningen å spise nøtter; hassel,macadamia, valnøtter og mandler. Saltede peanøtter om man trenger å gjenopprette for litt tap av salt etter mye svetting. Bakverk må være adskillig grovere enn dette om det skal være å anbefale. Siktet hvetemel må helt bort og sukker erstattes med stevia eller annet forsvarlig søtningsmiddel

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Bent, Det er helt valgfritt å spise boller med melk i og lage boller ut i fra denne oppskriften :) Anbefaler deg denne oppskriften: https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/frukt-og-bar/fruktsalat-med-quinoa God Sommer!

       (0)


  • Sissel

    2 år siden
    Kan man bruke spelt istedenfor hvetemel? Og da samme fremgangsmåte?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sissel, Klart du kan! Samme fremgangsmåte :) lykke til!

       (0)

      • christine

        2 måneder siden
        For de som ikke vil ha mye sukker erstatet jeg med 2SS honning og og litt rørsukker

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat