Ridderostboller

Ridderboller

2
18
Enkel180 min
Gode osteboller med pinjekjerner. Perfekte som rundstykker ved siden av ostefatet eller en god suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 25 g
    gjær
  • 2 dl
    vann
  • 2 dl
  • 100 g
    sammalt hvete, grov
  • 500 g
    hvetemel
  • 2 ts
    havsalt
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 2 ss
    ristede pinjekjerner
  • 150 g
    Ridder® i biter
  • 1 stk
    egg til pensling

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett kulturmelk.

  2. 2

    Bland mel og salt i en annen bolle sammen med paprikapulver og pinjekjerner. Skjær 1/3 del av osten i små terninger og bland inn i melet.

  3. 3

    Elt melblandingen inn i det våte. Elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Da halverer du eltetida.

  4. 4

    La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time) på et lunt sted.

  5. 5

    Ha deigen ut på en meldrysset overflate og del den i 16 biter.

  6. 6

    Rull hver bit til en bolle, og press den litt flat. Fordel bollene på to bakeplater.

  7. 7

    Riv resten av Ridderosten på et rivjern. Pensle bollene med pisket egg og fordel osten over.

  8. 8

    Sett ovnen på 200°C. La bollene etterheve i ½ time. Sett stekeplatene i ovnen én av gangen og stek bollene i 20 min. La bollene avkjøles litt på rist.

Tips

Bollene er best lune og nystekte , men de kan fint fryses.

Del denne oppskriften: