Ridderboller
Enkel•180 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
25 ggjær
-
2 dlvann
-
2 dl
-
100 gsammalt hvete, grov
-
500 ghvetemel
-
2 tshavsalt
-
1 tspaprikapulver
-
2 ssristede pinjekjerner
-
150 gRidder® i biter
-
1 stkegg til pensling
Slik gjør du det
-
1
Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett kulturmelk.
-
2
Bland mel og salt i en annen bolle sammen med paprikapulver og pinjekjerner. Skjær 1/3 del av osten i små terninger og bland inn i melet.
-
3
Elt melblandingen inn i det våte. Elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Da halverer du eltetida.
-
4
La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time) på et lunt sted.
-
5
Ha deigen ut på en meldrysset overflate og del den i 16 biter.
-
6
Rull hver bit til en bolle, og press den litt flat. Fordel bollene på to bakeplater.
-
7
Riv resten av Ridderosten på et rivjern. Pensle bollene med pisket egg og fordel osten over.
-
8
Sett ovnen på 200°C. La bollene etterheve i ½ time. Sett stekeplatene i ovnen én av gangen og stek bollene i 20 min. La bollene avkjøles litt på rist.