placeholder image
0

Ridderboller

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Gode osteboller med pinjekjerner. Perfekte som rundstykker ved siden av ostefatet eller en god suppe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

16

Ingredienser

25 ggjær
2 dlvann
2 dlTINE Skumma Kulturmjølk
100 gsammalt hvete, grov
500 ghvetemel
2 tshavsalt
1 tspaprikapulver
2 ssristede pinjekjerner
150 gRidder® i biter
1 stkegg til pensling

Slik gjør du det

    1. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett kulturmelk.
    2. Bland mel og salt i en annen bolle sammen med paprikapulver og pinjekjerner. Skjær 1/3 del av osten i små terninger og bland inn i melet.
    3. Elt melblandingen inn i det våte. Elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Da halverer du eltetida.
    4. La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time) på et lunt sted.
    5. Ha deigen ut på en meldrysset overflate og del den i 16 biter.
    6. Rull hver bit til en bolle, og press den litt flat. Fordel bollene på to bakeplater.
    7. Riv resten av Ridderosten på et rivjern. Pensle bollene med pisket egg og fordel osten over.
    8. Sett ovnen på 200°C. La bollene etterheve i ½ time. Sett stekeplatene i ovnen én av gangen og stek bollene i 20 min. La bollene avkjøles litt på rist.

Tips:

Bollene er best lune og nystekte , men de kan fint fryses.

Kommentarer