Ridderboller
Gode osteboller med pinjekjerner. Perfekte som rundstykker ved siden av ostefatet eller en god suppe.

Ingredienser
Antall porsjoner
16
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett kulturmelk.
- 2
Bland mel og salt i en annen bolle sammen med paprikapulver og pinjekjerner. Skjær 1/3 del av osten i små terninger og bland inn i melet.
- 3
Elt melblandingen inn i det våte. Elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Da halverer du eltetida.
- 4
La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time) på et lunt sted.
- 5
Ha deigen ut på en meldrysset overflate og del den i 16 biter.
- 6
Rull hver bit til en bolle, og press den litt flat. Fordel bollene på to bakeplater.
- 7
Riv resten av Ridderosten på et rivjern. Pensle bollene med pisket egg og fordel osten over.
- 8
Sett ovnen på 200°C. La bollene etterheve i ½ time. Sett stekeplatene i ovnen én av gangen og stek bollene i 20 min. La bollene avkjøles litt på rist.
Tips
Bollene er best lune og nystekte , men de kan fint fryses.