Ridderostboller

Ridderboller

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 180 min
  • 20 min
Gode osteboller med pinjekjerner. Perfekte som rundstykker ved siden av ostefatet eller en god suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g gjær
2 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
100 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel
2 ts havsalt
1 ts paprikapulver
2 ss ristede pinjekjerner
150 g Ridder® i biter
1 stk egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett kulturmelk.
    2. Bland mel og salt i en annen bolle sammen med paprikapulver og pinjekjerner. Skjær 1/3 del av osten i små terninger og bland inn i melet.
    3. Elt melblandingen inn i det våte. Elt i minst 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Da halverer du eltetida.
    4. La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1½ time) på et lunt sted.
    5. Ha deigen ut på en meldrysset overflate og del den i 16 biter.
    6. Rull hver bit til en bolle, og press den litt flat. Fordel bollene på to bakeplater.
    7. Riv resten av Ridderosten på et rivjern. Pensle bollene med pisket egg og fordel osten over.
    8. Sett ovnen på 200°C. La bollene etterheve i ½ time. Sett stekeplatene i ovnen én av gangen og stek bollene i 20 min. La bollene avkjøles litt på rist.
Tips!

Bollene er best lune og nystekte , men de kan fint fryses.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat