Hjemmelaget prim

Hjemmelaget prim

Kommentarer 20
  • Enkel
  • 40 min
Kjøp ferdig prim i butikken - eller lag den selv hjemme på ditt eget kjøkken. Dette deilige, smørbare pålegget laget av rester av brunost kommer til å falle i smak, spesielt hos de minste.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Tomme syltetøyglass
250 g TINE Gudbrandsdalsost Original eller andre typer brunost
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 dl TINE Kremfløte
1 ts sukker

Slik gjør du det

    1. Del brunosten i biter og ha i en gryte med skummet kulturmelk, fløte og sukker.
    2. Rør til brunosten er smeltet og la det småkoke på lav varme i 30 minutter.
    3. Avkjøl ved å sette gryten i et bad med kaldt vann og røre slik at ikke primen blir kornete under avkjølingen.
Tips!

Du kan oppbevare prim i lufttette glass i flere uker i kjøleskapet. En morsom, spiselig gave å gi til den som har alt!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • karen

    2 år siden
    Hei, Kan primen fryses? Skal bruke frossen brunost å lage av.

    Kommenter  (2)


  • Linn

    2 år siden
    Hei! Kan man bruke fløtemysost ?

    Kommenter  (12)


  • Linda

    3 år siden
    Hei! Eg jobber i barnehage og tenkte eg skulle ta med dei eldste barna på basen min med på prosessen for å vise kva ein kan gjere med brunostskalkar! Tenkte då at eg skulle lage prim! Problemet er at me er ein ganske stor barnehage med rundt 140 barn i alderen 1-6 år, og alle må få ein liten smakebit av heimelaga prim! Kor mykje trur de eg må lage av då?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Beklager sen tilbakemelding! Veldig godt initiativ du tar i barnehagen din :) Jeg ville nok laget 15 porsjoner, for at alle skal få seg en liten smakebit. Lykke til :)

      Kommenter  (2)

      • Linda

        3 år siden
        Hei og takk for tilbakemelding!! Men eg har eit kjapt ekstraspørsmål, brest ikkje kulturmelka når den blir varm/koker, eller gjer det ingenting? Takkar for all hjelp!

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Linda, Massen vil nok kunne skille seg under kokingen, men den emulgerer igjen under røring, både under selve kokingen og når du avkjøler den :)

          Kommenter  (1)


  • Nora

    3 år siden
    Hvis man skal bruke denne oppskriften, og i tillegg gjøre den laktosefri, det blir jo litt vanskelig med tanke på at det er en del laktose i brunost? Hva har dere som forslag da?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Nora, Som du skriver, så er det endel laktose i brunost. Laktose er melkesukker og det er dette melkesukkeret som gir brunosten sin karakteristiske farge. Det er derfor dessverre ikke mulig å lage denne primen laktosefri.

      Kommenter  (0)


  • Jannicke

    3 år siden
    Jeg må lage laktosefri prim. Hva anbefaler du i stedetfor skummet kulturmelk? Kan ikke huske å ha sett laktosefri kulturmelk på butikken. Kan jeg bruke vanlig ekstra lett laktosefri?

    Kommenter  (0)

    • Tina

      3 år siden
      Husk at det er mye laktose i brunost!

      Kommenter  (0)

      • Jannicke

        3 år siden
        Jeg har ei kollega som har laktoseintolleranse, hun kan spise den blå brunosten, så tenkte å bruke den?

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Jannicke, Slik du beskriver det, så kan det høres ut som om kollegaen din kan spise produkter laget på geitmelk, kan det stemme? Dersom det er tilfelle så kan du erstatte Kremfløten og Kulturmelken med geitmelk. Men snakk med kollegaen din først, slik at du er helt sikker på hva hun kan spise og ikke. Lykke til :)

          Kommenter  (0)


  • Inger Kristine Utsola

    3 år siden
    Må den oppbevares i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inger, Prim anbefaler vi at oppbevares i kjøleskap, både den du lager selv og kjøper i butikken :)

      Kommenter  (0)

      • Inger Kristine Utsola

        3 år siden
        Men den tåler å bli fraktet i bil i ca 6 timer? 😀

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Inger, Jeg bruker å pakke kalde råvarer inn i en ullgenser, når jeg skal kjøre mange timer. Da holder de seg lengre kalde. Men en seks timers biltur går nok helt greit, ullgenser eller ikke :)

          Kommenter  (3)


  • Cathrine

    3 år siden
    Dette skal jeg prøve! Hvordan er holdbarheten på den? og må den stå kaldt?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Cathrine, Hjemmelaget prim står seg fint i tre uker, dersom du oppbevarer den i en luftett beholder. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Janne

    3 år siden
    Så gøy! Har aldri tenkt over at man kan lage sin egen prim. Dette skal jeg prøve ut i helgen!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Janne, Det høres ut som en god ide. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat