Hjemmelaget prim

Hjemmelaget prim

22
  • Enkel
  • 40 min
Kjøp ferdig prim i butikken - eller lag den selv hjemme på ditt eget kjøkken. Dette deilige, smørbare pålegget laget av rester av brunost kommer til å falle i smak, spesielt hos de minste.

Ingredienser

Utstyr

Tomme syltetøyglass
250 g TINE Gudbrandsdalsost Original eller andre typer brunost
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
1 dl TINE Kremfløte
1 ts sukker

Slik gjør du det

    1. Del brunosten i biter og ha i en gryte med skummet kulturmelk, fløte og sukker.
    2. Rør til brunosten er smeltet og la det småkoke på lav varme i 30 minutter.
    3. Avkjøl ved å sette gryten i et bad med kaldt vann og røre slik at ikke primen blir kornete under avkjølingen.
Tips

Du kan oppbevare prim i lufttette glass i flere uker i kjøleskapet. En morsom, spiselig gave å gi til den som har alt!

Kommentarer

  • Anna-Sofie

    1 måneder siden
    Jeg har akkurat laget prim. Gjorde som oppskriften sa og rørte den kald i vannbad. Satt den deretter i kjøleskapet i syltetøyglass. Når jeg tok den ut nå for å smake, så var den blitt kornete:(
    Den var ikke det før jeg satt den i kjøleskapet. Går det å redde den ved å varme den opp igjen?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      25 dager siden
      Hei Anna- Sofie!

      Kanskje du har kokt den litt hardt? Da kan det hende kulturmelka kan skille seg. Om det har skilt seg, så er det vanskelig å redde desverre.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat