Hjemmelaget Nutella
Enkel•30 min min
Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ghasselnøtter
-
150 gmørk sjokolade
-
1 ½ dl
-
50 gTINE® Meierismør , i små biter
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
-
2
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
-
3
Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.
Tips
Den hjemmelagde nutella er holdbar i rundt to uker i kjøleskap, om du ikke spiser den opp før…