Hjemmelagd nutella

Hjemmelaget Nutella

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g hasselnøtter
150 g mørk sjokolade
1 ½ dl TINE Kremfløte
50 g TINE Meierismør , i små biter
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
    2. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
    3. Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.
      Tips!

      Den hjemmelagde nutella er holdbar i rundt to uker i kjøleskap, om du ikke spiser den opp før…

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Andrea

    1 år siden
    Hvor lang holdbarhet har dette?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Andrea,

      Den hjemmelagde nutella er holdbar i rundt to uker i kjøleskap, om du ikke spiser den opp før :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat