Hjemmelagd nutella

Hjemmelaget Nutella

4
  • Enkel
  • 30 min
Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.

Ingredienser

50 g hasselnøtter
150 g mørk sjokolade
1 ½ dl TINE Kremfløte
50 g TINE Meierismør , i små biter
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
    2. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
    3. Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.
      Tips

      Den hjemmelagde nutella er holdbar i rundt to uker i kjøleskap, om du ikke spiser den opp før…

Kommentarer

  • Jonathan

    2 dager siden
    Dyr ikke she

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat