Oppskrift på hjemmelagd nutella
0

Hjemmelaget Nutella

(45)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Italiensk sjokoladepålegg, som begynte som en konsekvens av rasjonering og etterkrigstid – og som har endt opp som en stor påleggsfavoritt i store deler av verden.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 ghasselnøtter
150 gmørk sjokolade
1 ½ dlTINE Kremfløte
50 gTINE Meierismør, i små biter
½ tssalt

Slik gjør du det

    1. Rist hasselnøtter i en varm panne, eller i ovnen til de er gylne. Gni skallet av hasselnøttene ved hjelp av et rent kjøkkenhåndkle. La de bli lett avkjølt. Blend nøttene i en kjøkkenmaskin.
    2. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløte i en liten kjele til det når kokepunktet, og hell fløten over sjokoladebitene. Rør sammen fløte og sjokolade, og tilsett smør. Rør til sjokoladen og smøret er smeltet, og blandingen er jevn. Til slutt, rør inn hasselnøttmelet og salt.
    3. Hell nutellaen på ett stort, eller flere mindre glass med lokk. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

      Tips:

      Den hjemmelagde nutella er holdbar i rundt to uker i kjøleskap, om du ikke spiser den opp før…

Kommentarer