Pisket smør
Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.
Enkel•20 min•1 personer
Ingredienser
- 200 g TINE® Meierismør, (romtemperert)
- 100 g TINE® Meierismør, (til bruning)
- 1 ts sherryeddik
- 0.5 ts flaksalt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 ss friske urter, (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)
Slik gjør du
1
La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.
2
Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.
3
Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.
TipsNår du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.