Skip to main content

Pisket smør

Enkel
20min

Luftig smør som smaker fantastisk på nybakt brød. Oppskriften er fra Gunnar Hvarnes, en av Norges fremste kokker.

4.1
(55)
Next ImagePisket smør

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

200 g
TINE® Meierismør (romtemperert)
100 g
TINE® Meierismør (til bruning)
1 ts
sherryeddik
0.5 ts
flaksalt
0.25 ts
nykvernet pepper
1 ss
friske urter (f.eks. gressløk, bladpersille eller basilikum)

Fremgangsmåte

  1. La smør stå på benken over natten slik at det blir mykt.

  2. Brun smør i en kjele. La det koke til det blir lysebrunt. La smøret stå på benken til det når romtemperatur før du pisker det luftig.

  3. Pisk resten av smøret hvitt i en kjøkkenmaskin, spe med det brunede smøret og smak til med sherryeddik, salt og pepper. Tilsett urter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når du oppbevarer smøret i romtemperatur holder det seg i 2 - 3 dager. Hvis du setter det kaldt forsvinner mye av smakene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter