Skip to main content
  • Les gjennom oppskriften og fremgangsmåten før du begynner. Da unngår du overraskelser underveis. 
  • Sørg for at alle ingrediensene har omtrent samme temperatur før du begynner. 
  • Det er lurt å unngå trekk på kjøkkenet når du jobber med kaker og gjærdeig. 
  • Hold stekeovnsdøren lukket helt til kaken er nesten ferdig stekt. Det øker sjansen for en høy og luftig kake. 

 

Glasurtips

  • Bruk temperert glasur: Ikke sett glasuren i kjøleskapet før den er på kaken. Temperert glasur er lettere å fordele og gir en jevnere overflate. 
  • Blank sjokoladeglasur: Kok opp væsken og ta kjelen av varmen før du tilsetter sjokoladen. La sjokoladen smelte litt før du rører. 
  • Prøv noe nytt: Hvis du er lei av de samme glasurene, visp sammen en boks med crème fraîche og smak til med sukker eller melis. 

Tips for pynting av kaken

  • Glansfull frukt: Hvis du skal pynte kaken med friske bær eller frukt, dypp eller pensle dem i gelé for en fin og glansfull overflate. 
  • Beskytt kakefatet: Legg 5-10 cm brede strimler av matpapir under kaken når du pynter med glasur. Fjern strimlene når du er ferdig, aå er fatet rent.

Andre gode tips til hobbybakerne

  • Når du skal dele sukkerbrødet, skjær inn fra siden og fortsett rundt kaken før du skjærer helt gjennom. Bruk gjerne en brødkniv. 
  • Bruk engangshansker når du skal farge marsipan.
  • Når du skal piske eggehviter stive, er det viktig at bollen og vispene er helt rene. 
  • Marengs blir seigere hvis du pisker inn melis/sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik. 
  • Sjokoladekaker og kaker med kremfyll blir saftigere hvis de får stå noen timer eller en dag før servering. 

Finn fristende kakeoppskrifter