Sjokoladekake med Kvikklunsj
Enkel•90 min40 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 dlsukker
-
2 stkegg
-
5 dlhvetemel
-
1 tsnatron
-
1 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
1 tsvaniljesukker
-
1 ½ dlkakao
-
4 dl
-
175 g
GLASUR
-
300 gmelis
-
150 g
-
250 g
-
1 stkegg
-
250 gsmeltet sjokoladeplater
PYNT
-
4 stkKvikklunsj
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og visp inn med kefir til en smidig røre.
-
2
Tilsett hvetemel, natron, salt, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk godt til en luftig og jevn røre.
-
3
Hell røren i en liten langpanneform (ca. 22 x 32 cm) dekket med smurt bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
-
4
Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis og egg til en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.
-
5
Del kaken i kvadrater. Ha glasuren i en sprøytepose og lag store topper med glasur på kaken. Stikk et par kvikklunsj-staver i hver kakebit og dryss over litt knust kvikklunsj.
Tips
For å få inn et friskt element, kan du også pynte kakebitene med kandisert appelsinskall. Kjøp ferdig eller lag ved å koke opp appelsinskall i vann. Skift vann og kok opp igjen. Gjenta dette 3-4 ganger for å fjerne bitterstoffene. Kok opp en sukkerlake med 1 del sukker og 1 del vann og kok appelsinskallet til sirupen tykner og avkjøl.