Sjokoladekake med kvikklunsj

Sjokoladekake med Kvikklunsj

9
109
Enkel90 min
En saftig sjokoladekake med kremet glasur og Kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.

Ingredienser

Antall stykker

GLASUR

PYNT

 • 4 stk
  Kvikklunsj

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 200 °C. Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og visp inn med kefir til en smidig røre.

 2. 2

  Tilsett hvetemel, natron, salt, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk godt til en luftig og jevn røre.

 3. 3

  Hell røren i en liten langpanneform (ca. 22 x 32 cm) dekket med smurt bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

 4. 4

  Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis og egg til en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.

 5. 5

  Del kaken i kvadrater. Ha glasuren i en sprøytepose og lag store topper med glasur på kaken. Stikk et par kvikklunsj-staver i hver kakebit og dryss over litt knust kvikklunsj.

  Tips

  For å få inn et friskt element, kan du også pynte kakebitene med kandisert appelsinskall. Kjøp ferdig eller lag ved å koke opp appelsinskall i vann. Skift vann og kok opp igjen. Gjenta dette 3-4 ganger for å fjerne bitterstoffene. Kok opp en sukkerlake med 1 del sukker og 1 del vann og kok appelsinskallet til sirupen tykner og avkjøl.

Tips

Denne kaken er veldig saftig og går fint an å lage både en og to dager i forkant av servering. Den er også godt egnet til å fryses, men vent med glasur og pynt til rett før servering.

Del denne oppskriften: