Sjokoladekake med Kvikklunsj
En saftig sjokoladekake med kremet glasur og Kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.
Enkel•1 t 30 min•16 personer
Ingredienser
- 3 dl sukker
- 2 stykk egg
- 5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1.5 dl kakao
- 4 dl TINE® Kefir Økologisk
- 175 g TINE® Meierismør
GLASUR
- 300 g melis
- 150 g TINE® Meierismør
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 stykk egg
- 250 g smeltet sjokoladeplate
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og visp inn med kefir til en smidig røre.
2
Tilsett hvetemel, natron, salt, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk godt til en luftig og jevn røre.
3
Hell røren i en liten langpanneform (ca. 22 x 32 cm) dekket med smurt bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
4
Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis og egg til en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.
5
Del kaken i kvadrater. Ha glasuren i en sprøytepose og lag store topper med glasur på kaken. Stikk et par kvikklunsj-staver i hver kakebit og dryss over litt knust kvikklunsj.
TipsFor å få inn et friskt element, kan du også pynte kakebitene med kandisert appelsinskall. Kjøp ferdig eller lag ved å koke opp appelsinskall i vann. Skift vann og kok opp igjen. Gjenta dette 3-4 ganger for å fjerne bitterstoffene. Kok opp en sukkerlake med 1 del sukker og 1 del vann og kok appelsinskallet til sirupen tykner og avkjøl.
TipsDenne kaken er veldig saftig og går fint an å lage både en og to dager i forkant av servering. Den er også godt egnet til å fryses, men vent med glasur og pynt til rett før servering.