
Brunost i maten
En skive godt brød med brunost er uslåelig. Men denne osten er også glimrende å bruke i matlagingen. Å bruke brunost i vaffelrøren eller i rundstykkene gir en søt og rund smak. Prøv en ny vri og la deg friste av våre spennende oppskrifter med brunost.
Til frokost

Grove vafler med brunost
Disse grove vaflene med havregryn kan nytes både inne til frokost eller ute på tur. Havrevafler er godt med brunost eller syltetøy . Eller begge deler om du liker det best!

Pannebrød med kefir og brunost
Visste du at du kan lage brød i stekepannen? Med pannebrød er veien kort til nystekt brød både til frokost og kvelds. Pannebrødene er iblandet brunost, som gjør dem spiseklare rett fra pannen.

Müsliscones med brunost
Nybakte scones med knasende müsli og saftige tranebær er ekstra gode med smør, brunost og syltetøy på.

Olympiske Gudbrandsdøler
Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

Grove havrevafler med gulrot
«Grove vafler er perfekt til hverdagen. Legg på noen skiver brunost og friske bær, så blir det ekstra digg!» – Kjetil Jansrud

Havregrøt med cottage cheese og brunost
Havregrøt toppet med cottage cheese gir ekstra mye protein. Toppet med brunost, tørkede tranebær og frø er dette en perfekt frokost eller mellommåltid.
Til middag

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Jegergryte
Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

Lutefiskmiddag
Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.

Kremet Elggryte
Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!

Tiurbryst med viltsaus
Storfugl er ekstra stas og de store tiurbrystene er fantastisk saftige når de tilberedes riktig. Her er også viltsausen med på å løfte frem den gode viltsmaken.
Søtt

Horn med kefir, brunost og bringebær
Horn bakt med kefir gir saftig bakverk med egen syrlighet, som sammen med naturlig søt brunost og bringebær kanskje kan bli din nye hverdagsfavoritt. Med en brødmiks som base går det raskt og enkelt. Oppskriften gir 24 horn som kan fryses, tines og nytes i en travel hverdag.

Kanelsnurrer med brunost
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.

Müslibar med brunost
Lag dine egne hjemmelagde energibarer! Disse barene passer utmerket på tur og i matpakken og gjør deg klar for dagen.

Brunost-Pavlova med bringebærkrem
Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.

Brunostlapper
Disse lappene med brunost i røra er supergode og perfekte i matpakka! Lag og frys ned, så har du lunsj hele uka.

TINE®-vaffel med is og brunostsaus
Åshild Lerbak, De Norske Kokkelandslagene: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren.

Brunostis
Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Wrap med brunost og bær
Er brødboksen tom for brød? Ta fram noen lefser fra skuffen og gi barna denne varianten i matpakken.

Brunost-cookies
Velsmakende, myke kjeks med brunost. Perfekte med et stort glass melk.

Brunostmousse
Brunost i en dessert er spennende og originalt, moussen får en fyldig og god karamellsmak fra brunosten.

Croissant med brunost og aprikos
Prøv en croissant i toastjernet! Sammen med brunost og aprikos blir det en rask og fristende lunsjrett.

Trøfler med brunost
Brunost og hvit sjokolade er en perfekt smakskombinasjon, og med krydderet i julebrunosten passer smaken perfekt til jul. En delikat gave som overrasker.
160 år med Gudbrandsdalsost
Bare 17 år gammel kommer seterjenta Anne på en veldig god idé. Det skal senere bli til Gudbrandsdalsosten.
Anne har ikke geiter, så hun spør faren om hun kan bruke litt verdifull fløte i osten. Det å bruke fløte i mysost ble sett på som sløseri den gangen. Men så får de smake resultatet, og det er nydelig.
Året er 1863 og Anne har skapt forløperen til Gudbrandsdalsosten.

Grytekokt brunost
De siste tiårene er fløtemysosten blitt mildere og Gudbrandsdalsosten litt magrere og lysere. Nå går vi tilbake i resepthistorien og lager en unik versjon på TINEs anlegg i Gudbrandsdalen.
Vi har hentet frem eldre «farge-kart» for bruning og gått tilbake til en fettprosent mer i retning av tidligere gudbrandsdalsoster.
Koking i gryte og lengre bruning gir en ost med mykere konsistens, med en rund og fyldig smak med hint av karamell.
