Kanelsnurrer med brunost
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.
Middels•2 t 10 min•12 personer
Ingredienser
Deig
- 1.5 dl vann
- 2.5 dl TINE® Lettmelk 0,5 % fett
- 350 g grovbakstmel
- 250 g sammalt hvete, fin
- 2 ts kardemomme
- 25 g fersk gjær
- 0.5 dl nøytral olje
- 0.5 ts salt
Fyll
- 75 g TINE® Meierismør
- 1 ss malt kanel
- 2 ss flytende honning
- 150 g TINE® Fløtemysost
- 70 g rosiner
Topping
- 1 stykk egg, til pensling
- 40 g hakket pistasjnøtt
Slik gjør du
1
Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
2
Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.
3
Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.
4
Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.
5
Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDisse er supre å fryse. Tin boller etter behov og legge de rett i matpakka.