Kanelsnurrer med brunost
Middels•130 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
Deig
-
1 ½ dlvann
-
2 ½ dl
-
350 ggrovbakstmel
-
250 gsammalt hvete, fin
-
2 tskardemomme
-
25 gfersk gjær
-
½ dlnøytral olje
-
½ tssalt
Fyll
-
75 g
-
1 ssmalt kanel
-
2 ssflytende honning
-
150 g
-
70 grosiner
Topping
-
1 stkegg til pensling
-
40 ghakkede pistasjnøtter
Slik gjør du det
-
1
Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
-
2
Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.
-
3
Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.
-
4
Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.
-
5
Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.