Kanelsnurrer med brunost

Kanelsnurrer med brunost

0
8
Middels130 min
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.

Ingredienser

Antall stykker

Deig

  • 1 ½ dl
    vann
  • 2 ½ dl
  • 350 g
    grovbakstmel
  • 250 g
    sammalt hvete, fin
  • 2 ts
    kardemomme
  • 25 g
    fersk gjær
  • ½ dl
    nøytral olje
  • ½ ts
    salt

Fyll

Topping

  • 1 stk
    egg til pensling
  • 40 g
    hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.

  2. 2

    Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.

  3. 3

    Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.

  4. 4

    Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.

  5. 5

    Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Disse er supre å fryse. Tin boller etter behov og legge de rett i matpakka.

Del denne oppskriften: