
Kanelsnurrer med brunost
Slik har du aldri smakt kanelboller før! Saftige og grove kanelboller med brunost som passer like godt i matpakka som på søndagstur.

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha vann og melk i en bakebolle. Tilsett grovbakstmel, sammalt hvetemel, kardemomme og gjær. Elt godt sammen i 10 minutter. Tilsett olje og salt, og elt videre i et par minutter. Dekk bollen med kjøkkenhåndkle og hev til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
- 2
Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor.
- 3
Rør romtemperert smør, kanel og honning sammen. Smør ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden.
- 4
Riv brunosten over deigen med et grovt rivjern og dryss over rosiner. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen. Skjær i ca. 12 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å dele. Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse.
- 5
Forvarm ovnen til 200°C over og undervarme. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss over pistasjkjerner. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips