Pannekaker med kanelsnurr

Pannekaker med kanelsnurr

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
Amerikanske pannekaker med kanelsnurr er ekstra gode. Med et fyll av smør, sukker og kanel blir de fantastiske.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt
1 ss sukker
3 stk egg
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Kanelfyll

200 g TINE Meierismør
2 dl brunt sukker
1 ss kanel
50 g TINE Meierismør , til steking

Til servering

3 dl Kesam® Vanilje
2 stk epler

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og pisk sammen med hvetemel, bakepulver, salt, sukker, egg og melk til en jevn røre uten klumper. La svelle i 20 minutter.
  1. Fyll

    1. Bland romtemperert smør med brunt sukker og kanel. Ha blandingen i en sprøytepose.
      Tips!

      Om du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose. Fyll posen og klipp hull i et av hjørnene. 

    2. Ha en liten øse med røre i en varm panne med litt smør til gyllen på undersiden. Lag en spiral med kanelfyll på toppen før lappen snus og stek raskt på andre siden. Stek til det ikke er mer røre igjen.
      Tips!

      Tørk pannen mellom hver stekerunde slik at lappene løsner lett.

  2. Til servering

    1. Del eple i tynne skiver og server til lappene med litt vaniljekesam.
Tips!

Du kan fylle lappene med andre ting som syltetøy eller vaniljekrem. Pass på at du ikke bruker for mye fyll og juster varmen slik at lappene stekes nesten ferdige på den ene siden før du snur dem med fyllet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Årle

    3 år siden
    Jeg skjønner ikke hvordan man får det til å bli snurrer. For meg så bare smelter det og blir masse søl. Det blir lapper stekt i smør og sukker.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det kan være litt utfordrende å steke disse, men det viktigste er at pannekaken får steke i ti-femten sekunder, før du sprøyter på fyllet og snur pannekaken. Øvelse gjør mester, lykke til neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Minja

    3 år siden
    Dette ser såååååå godt ut! <3 Skal definitivt lage disse en gang!

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Minja, Det må du så absolutt gjøre :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat