Pannekaker med kanelsnurr
Amerikanske pannekaker med kanelsnurr er ekstra gode. Med et fyll av smør, sukker og kanel blir de fantastiske.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
- 1 ss sukker
- 3 stykk egg
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Kanelfyll
- 200 g TINE® Meierismør
- 2 dl brunt sukker
- 1 ss kanel
- 50 g TINE® Meierismør, , til steking
Til servering
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri
- 2 stykk eple
Slik gjør du
1
Smelt smør og pisk sammen med hvetemel, bakepulver, salt, sukker, egg og melk til en jevn røre uten klumper. La svelle i 20 minutter.
Fyll
1
Bland romtemperert smør med brunt sukker og kanel. Ha blandingen i en sprøytepose.
TipsOm du ikke har sprøytepose kan du bruke en brødpose. Fyll posen og klipp hull i et av hjørnene.
2
Ha en liten øse med røre i en varm panne med litt smør til gyllen på undersiden. Lag en spiral med kanelfyll på toppen før lappen snus og stek raskt på andre siden. Stek til det ikke er mer røre igjen.
TipsTørk pannen mellom hver stekerunde slik at lappene løsner lett.
Til servering
1
Del eple i tynne skiver og server til lappene med litt vaniljekesam.
TipsDu kan fylle lappene med andre ting som syltetøy eller vaniljekrem. Pass på at du ikke bruker for mye fyll og juster varmen slik at lappene stekes nesten ferdige på den ene siden før du snur dem med fyllet.