Kanelsnurrer med brunostkaramell

Kanelsnurrer med brunostkaramell

0
6
Utfordrende150 min
Salt karamell har kommet for å bli, men visste du at salt karamell med brunost er enda bedre? Disse snurrene løfter den klassiske kanelsnurren til nye høyder.

Ingredienser

Antall stykker

Deig

Fyll

Brunostkaramell

Topping

 • 40 g
  skivende mandler

Slik gjør du det

 1. 1

  Ha mel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre deigen varm. Du trenger ikke å røre gjæren ut i melken for maskinen elter alt godt sammen. Elt med en kraftig kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav hastighet.

 2. 2

  Tilsett smøret mens eltekroken fremdeles går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en elastisk deig. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.

 3. 3

  Lag fyllet. Rør smør godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en bolle.

 4. 4

  Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor. Smør fyllet ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen.

 5. 5

  Skjær i 8 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å skjære. Legg over i en liten langpanneform med bakepapir, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.

 6. 6

  Mens kanelsnurrene hever kan du lage brunostkaramellen. Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele på medium varme til det koker. Kok til du har en gyllen karamell.

  Tips

  Det er viktig å ikke røre i karamellen underveis. Vend heller rundt på kjelen.

 7. 7

  Trekk vekk fra varmen og rør inn kremfløte. Rør til slutt inn revet brunost eller brunost i små terninger. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til osten har smeltet og sausen har tyknet. Det tar 5-7 min.

 8. 8

  Forvarm ovnen til 220°C over og undervarme. Stek kanelsnurrene midt i ovnen ca. 8 minutter. Ha 1-2 ss med saus oppå hver bolle og dryss over skivede mandler. Sett tilbake i ovnen og stek i 8 minutter til, til bollene er gylne og gjennomstekte.

Del denne oppskriften: