
Kanelsnurrer med brunostkaramell
Salt karamell har kommet for å bli, men visste du at salt karamell med brunost er enda bedre? Disse snurrene løfter den klassiske kanelsnurren til nye høyder.

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre deigen varm. Du trenger ikke å røre gjæren ut i melken for maskinen elter alt godt sammen. Elt med en kraftig kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav hastighet.
- 2
Tilsett smøret mens eltekroken fremdeles går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en elastisk deig. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.
- 3
Lag fyllet. Rør smør godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en bolle.
- 4
Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor. Smør fyllet ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen.
- 5
Skjær i 8 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å skjære. Legg over i en liten langpanneform med bakepapir, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
- 6
Mens kanelsnurrene hever kan du lage brunostkaramellen. Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele på medium varme til det koker. Kok til du har en gyllen karamell.
Tips
Det er viktig å ikke røre i karamellen underveis. Vend heller rundt på kjelen. - 7
Trekk vekk fra varmen og rør inn kremfløte. Rør til slutt inn revet brunost eller brunost i små terninger. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til osten har smeltet og sausen har tyknet. Det tar 5-7 min.
- 8
Forvarm ovnen til 220°C over og undervarme. Stek kanelsnurrene midt i ovnen ca. 8 minutter. Ha 1-2 ss med saus oppå hver bolle og dryss over skivede mandler. Sett tilbake i ovnen og stek i 8 minutter til, til bollene er gylne og gjennomstekte.