Kanelsnurrer med brunostkaramell
Utfordrende•150 min16 min
Ingredienser
Antall stykker
Deig
-
450 ghvetemel
-
75 gsukker
-
2 tskardemomme
-
25 gfersk gjær
-
3 dl
-
70 gromtemperert TINE® Meierismør
-
½ tsflaksalt
Fyll
-
100 g
-
130 glyst brunt sukker
-
1 ssmalt kanel
-
1 ssmalt kardemomme
Brunostkaramell
-
100 gsukker
-
2 ssvann
-
1 dl
-
100 g
Topping
-
40 gskivende mandler
Slik gjør du det
-
1
Ha mel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre deigen varm. Du trenger ikke å røre gjæren ut i melken for maskinen elter alt godt sammen. Elt med en kraftig kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav hastighet.
-
2
Tilsett smøret mens eltekroken fremdeles går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en elastisk deig. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.
-
3
Lag fyllet. Rør smør godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en bolle.
-
4
Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor. Smør fyllet ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen.
-
5
Skjær i 8 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å skjære. Legg over i en liten langpanneform med bakepapir, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
-
6
Mens kanelsnurrene hever kan du lage brunostkaramellen. Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele på medium varme til det koker. Kok til du har en gyllen karamell.
Tips
Det er viktig å ikke røre i karamellen underveis. Vend heller rundt på kjelen.
-
7
Trekk vekk fra varmen og rør inn kremfløte. Rør til slutt inn revet brunost eller brunost i små terninger. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til osten har smeltet og sausen har tyknet. Det tar 5-7 min.
-
8
Forvarm ovnen til 220°C over og undervarme. Stek kanelsnurrene midt i ovnen ca. 8 minutter. Ha 1-2 ss med saus oppå hver bolle og dryss over skivede mandler. Sett tilbake i ovnen og stek i 8 minutter til, til bollene er gylne og gjennomstekte.