Skip to main content

Kanelsnurrer med brunostkaramell

2t 30min

Salt karamell har kommet for å bli, men visste du at salt karamell med brunost er enda bedre? Disse snurrene løfter den klassiske kanelsnurren til nye høyder.

4.0
(11)
Next ImageKanelsnurrer med brunostkaramell

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

450 g
hvetemel
75 g
sukker
2 ts
kardemomme
25 g
fersk gjær
70 g
romtemperert TINE® Meierismør
0.5 ts
flaksalt

Fyll

130 g
lyst brunt sukker
1 ss
malt kanel
1 ss
malt kardemomme

Brunostkaramell

100 g
sukker
2 ss
vann

Topping

40 g
skivende mandler

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bakebollen. Det er viktig at melken er kald for eltingen kommer til å gjøre deigen varm. Du trenger ikke å røre gjæren ut i melken for maskinen elter alt godt sammen. Elt med en kraftig kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav hastighet.

  2. Tilsett smøret mens eltekroken fremdeles går. Ha i salt og elt deigen videre i 5 minutter til du har en elastisk deig. Dekk bakebollen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.

  3. Lag fyllet. Rør smør godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en bolle.

  4. Kjevle deigen ut til et stort rektangel på en lett melet benkeflate. Ca. 30 x 45 cm stor. Smør fyllet ut på deigen i et jevnt lag, og la ca. 2 cm med deig være uten fyll på langsiden. Rull sammen mot stripen uten fyll. Fukt deigstripen med litt vann og fest til rullen.

  5. Skjær i 8 biter med en skarp kniv eller bruk en tråd til å skjære. Legg over i en liten langpanneform med bakepapir, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.

  6. Mens kanelsnurrene hever kan du lage brunostkaramellen. Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele på medium varme til det koker. Kok til du har en gyllen karamell.

    Tips

    Det er viktig å ikke røre i karamellen underveis. Vend heller rundt på kjelen.
  7. Trekk vekk fra varmen og rør inn kremfløte. Rør til slutt inn revet brunost eller brunost i små terninger. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til osten har smeltet og sausen har tyknet. Det tar 5-7 min.

  8. Forvarm ovnen til 220°C over og undervarme. Stek kanelsnurrene midt i ovnen ca. 8 minutter. Ha 1-2 ss med saus oppå hver bolle og dryss over skivede mandler. Sett tilbake i ovnen og stek i 8 minutter til, til bollene er gylne og gjennomstekte.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter