Grove kanelboller
Enkel•120 min12 min
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
1 dlsukker
-
½ tssalt
-
9 dlhvetemel
-
2 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhavremel
-
2 tsmalt kardemomme
-
1 pakketørrgjær
-
1 stkegg
-
5 dl
Fyll
-
75 gromtemperert TINE® Meierismør
-
1 dlsukker
-
3 ssmalt kanel
Pensling
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Del smør i terninger og la komme til romtemperatur. Ha sukker, salt, hvetemel, sammalt hvetemel, havremel, kardemomme og gjær i en bolle.
-
2
Tilsett egg og melk og elt i 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i 10 minutter til eller til du har en smidig deig.
-
3
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to og kjevle ut hver del til et rektangel.
-
4
Bre romtemperert smør utover og dryss over sukker og kanel. La det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
Tips
Prøv en vri på kanelbollene ved å tilsette hakkede mandler eller rosiner i fyllet.
-
5
Rull deigen sammen fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg skivene over på bakepapirkledd stekeplate med snittflaten opp, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
-
6
Forvarm ovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.