Grove kanelboller
Nybakte kanelboller er noe av det beste som finnes. Dette er en grovere variant av den klassiske kanelbollen, men fortsatt like god!

Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Pensling
Slik gjør du
- 1
Del smør i terninger og la komme til romtemperatur. Ha sukker, salt, hvetemel, sammalt hvetemel, havremel, kardemomme og gjær i en bolle.
- 2
Tilsett egg og melk og elt i 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i 10 minutter til eller til du har en smidig deig.
- 3
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to og kjevle ut hver del til et rektangel.
- 4
Bre romtemperert smør utover og dryss over sukker og kanel. La det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
Tips
Prøv en vri på kanelbollene ved å tilsette hakkede mandler eller rosiner i fyllet. - 5
Rull deigen sammen fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg skivene over på bakepapirkledd stekeplate med snittflaten opp, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
- 6
Forvarm ovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips