Grove kanelboller

Grove kanelboller

5
102
Enkel120 min
Nybakte kanelboller er noe av det beste som finnes. Dette er en grovere variant av den klassiske kanelbollen, men fortsatt like god! 

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

Pensling

 • 1 stk
  egg

Slik gjør du det

 1. 1

  Del smør i terninger og la komme til romtemperatur. Ha sukker, salt, hvetemel, sammalt hvetemel, havremel, kardemomme og gjær i en bolle.

 2. 2

  Tilsett egg og melk og elt i 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør i biter og elt i 10 minutter til eller til du har en smidig deig.

 3. 3

  Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to og kjevle ut hver del til et rektangel.

 4. 4

  Bre romtemperert smør utover og dryss over sukker og kanel. La det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.

  Tips

  Prøv en vri på kanelbollene ved å tilsette hakkede mandler eller rosiner i fyllet.

 5. 5

  Rull deigen sammen fra langsiden og skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Legg skivene over på bakepapirkledd stekeplate med snittflaten opp, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

 6. 6

  Forvarm ovnen til 220 °C. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan lage kanelbollene enda grovere ved å bytte ut mere av det finmalte hvetemelet med grovere mel, men da vil de heve mindre og bli litt mere kompakte. 

Del denne oppskriften: