Skip to main content

Jegergryte

Middels
2t 10min

Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

3.9
(292)
Next ImageJegergryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
elgkjøtt
1 stk
løk
300 g
sopp
1 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
10 stk
einebær
1 l
kjøttkraft
100 g
tyttebær

Saus:

3 ss
hvetemel
2 dl
vann
2 ts
sukkerkulør

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.

  2. Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.

  3. Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.

Saus:

  1. Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.

  2. Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter