Jegergryte
Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.
Middels•2 t 10 min•8 personer
Ingredienser
- 1 kg elgkjøtt
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk løk
- 300 g sopp
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 10 stykk einebær
- 1 l kjøttkraft
- 100 g tyttebær
Saus:
- 3 ss hvetemel
- 2 dl vann
- 2 beger TINE® Crème Fraîche Original
- 50 g TINE® Gudbrandsdalsost
- 2 ts sukkerkulør
Slik gjør du
1
Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.
2
Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.
3
Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
Saus:
1
Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.
2
Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.