Jegergryte

(67)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kgelgkjøtt
2 ssTINE Meierismør
1 stkløk
300 gsopp
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
10 stkeinebær
1 lkjøttkraft
100 gtyttebær

Saus:

3 sshvetemel
2 dlvann
2 begerTINE Crème Fraîche Original
50 gTINE Gudbrandsdalsost Original
2 tssukkerkulør
 Les kommentarer (6) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.
    2. Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.
    3. Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
  • Saus:

    1. Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.
    2. Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.

Kommentarer

  Legg til kommentar