Jegergryte

Jegergryte

8
  • Middels
  • 130 min
Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

Ingredienser

1 kg elgkjøtt
2 ss TINE Meierismør
1 stk løk
300 g sopp
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
10 stk einebær
1 l kjøttkraft
100 g tyttebær

Saus:

3 ss hvetemel
2 dl vann
2 beger TINE Crème Fraîche Original
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original
2 ts sukkerkulør

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.
    2. Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.
    3. Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
  1. Saus:

    1. Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.
    2. Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.

Kommentarer

  • Marthe

    21 dager siden
    Hvis jeg skulle valgt å bruke strimler av ytrefilet okse, hvor lenge skulle gryta kokt da? :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Marthe!

      Det blir nok ca. samme tid. Det er lurt å sjekke kjøttet etter hvert som det står og putrer.

       (0)


  • Irene Andreassen

    3 år siden
    Veldig god gryte, men hadde som andre har nevnt her vært veldig fint om listen over ingredienset var korrekt. Creme fraiche står ikke på listen, men er nevnt i "slik gjør du". Finnes forresten CF med soppsmak? Den har jeg ikke sett.

     (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Irene, Så bra at det smakte! Jeg skal endre i oppskriften nå, Takk for at du passer på :) Det finnes ikke CF med soppsmak, det er dessverre et manglende komma der. Det vil bli rettet opp i. God jul!

       (0)


  • Mallika

    3 år siden
    Laget denne gryten til våre gjester i dag. Fikk skryt for god middag. Jeg reduserte mengden med veske slik at det ikke ble lite kjøtt og mye saus. I tilleg brukte jeg biffstrimler da jeg ikke fikk tak i viltkjøtt. Kokte det et par minutter. Fungerte utrulig godt??

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Malika, SÅ hyggelig å se at du fikk skryt for maten og at du er fornøyd selv :) Så bra at du justerte kjøtt og væske etter eget ønske. God matlaging!

       (0)


  • Maria

    3 år siden
    Ser også dette med creme fraichen... fortsatt ikke endret etter 7 måneder. Blir vanskelig å lage når man handler inn og ikke ser dette før man står ved gryta.

     (0)


  • Stian Ranvik

    4 år siden
    Chreme Fraiche står ikke i ingredienser, under "slik gjør du"

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat