Jegergryte

Jegergryte

12
100
Middels130 min
Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    elgkjøtt
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk
  • 300 g
    sopp
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 10 stk
    einebær
  • 1 l
    kjøttkraft
  • 100 g
    tyttebær

Saus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.

  2. 2

    Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.

  3. 3

    Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.

Saus:

  1. 4

    Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.

  2. 5

    Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.

Del denne oppskriften: