Jegergryte

Jegergryte

10
  • Middels
  • 130 min
Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.

Ingredienser

1 kg elgkjøtt
2 ss TINE Meierismør
1 stk løk
300 g sopp
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
10 stk einebær
1 l kjøttkraft
100 g tyttebær

Saus:

3 ss hvetemel
2 dl vann
2 beger TINE Crème Fraîche Original
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original
2 ts sukkerkulør

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i terninger og brun raskt i smør i en jerngryte på høy temperatur.
    2. Del løk i små biter og stek sammen med kjøttet mot slutten av steketiden.
    3. Skjær sopp i mindre biter og ha alt tilbake i gryten. Tilsett kraft, salt, pepper, knuste einebær og tyttebær. La alt småkoke på lav temperatur til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
  1. Saus:

    1. Rør ut hvetemel og vann til en jevning. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter og ha i Crème Fraîche og revet brunost. Tilsett sukkerkulør om det ønskes en mørkere farge.
    2. Server jegergryte rykende varm med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy til.

Kommentarer

  • Marit

    18 dager siden
    Kan jeg bruke hjorte kjøtt isteden for elg kjøtt i jegergryte oppskriften?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 dager siden
      Hei, Marit! Ja, det går fint :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat