Herlig chiligryte

(41)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne litt hotte gryteretten er ypperlig hvis du har rester av en oksestek eller annet storfekjøtt du ønsker å bruke opp.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gbrune bønner (1 boks = 400 g)
800 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
240 gris
2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
100 gchorizo eller annen god pølse i tynne biter (kan sløyfes)
400 gkarbonadedeig, kjøttdeig eller renskåret oksekjøtt i terninger
2 ssTINE Meierismør eller olje
6 sstacosaus
2 tspaprikapulver
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
½ tspepper
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skyll bønner i vann, og la dem renne godt av. Ha bønner og hermetiske tomater i en gryte, og la det småkoke i noen minutter.
    2. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    3. Finhakk løk, hvitløk og chili (fjerne frøene dersom du ikke ønsker det skikkelig sterkt). Del chorizo i biter og stek sammen med kjøttet i en stekepanne på middels sterk varme.
    4. Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta, rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst 10 minutter.
    5. Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og pepper. Server chiligryte med ris ved siden av.

Tips:

Dette er en type gryterett som bare blir bedre og bedre desto lenger du koker den, så la den koke så lenge du kan!

 Les kommentarer (3)

Kommentarer

  Legg til kommentar