Herlig chiligryte

Herlig chiligryte

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Denne litt hotte gryteretten er ypperlig hvis du har rester av en oksestek eller annet storfekjøtt du ønsker å bruke opp.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g brune bønner (1 boks = 400 g)
800 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
240 g ris
2 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
100 g chorizo eller annen god pølse i tynne biter (kan sløyfes)
400 g karbonadedeig , kjøttdeig eller renskåret oksekjøtt i terninger
2 ss TINE Meierismør eller olje
6 ss tacosaus
2 ts paprikapulver
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skyll bønner i vann, og la dem renne godt av. Ha bønner og hermetiske tomater i en gryte, og la det småkoke i noen minutter.
    2. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    3. Finhakk løk, hvitløk og chili (fjerne frøene dersom du ikke ønsker det skikkelig sterkt). Del chorizo i biter og stek sammen med kjøttet i en stekepanne på middels sterk varme.
      Hvordan rense en chili:
    4. Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta, rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst 10 minutter.
    5. Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og pepper. Server chiligryte med ris ved siden av.
Tips!

Dette er en type gryterett som bare blir bedre og bedre desto lenger du koker den, så la den koke så lenge du kan!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mathilde

    2 år siden
    Vi hadde oppi litt jalapeños i tillegg, det var kjempegodt! Utrolig god oppskrift :D

    Kommenter  (3)


  • Alex

    3 år siden
    Damn, den var god!

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Alex, Så hyggelig å høre at gryta falt i smak!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat