Oppskrift på Herlig chiligryte
3

Herlig chiligryte

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne litt hotte gryteretten er ypperlig hvis du har rester av en oksestek eller annet storfekjøtt du ønsker å bruke opp.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gbrune bønner (1 boks = 400 g)
800 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
240 gris
2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
100 gchorizo eller annen god pølse i tynne biter (kan sløyfes)
400 gkarbonadedeig, kjøttdeig eller renskåret oksekjøtt i terninger
2 ssTINE Meierismør eller olje
6 sstacosaus
2 tspaprikapulver
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Skyll bønner i vann, og la dem renne godt av. Ha bønner og hermetiske tomater i en gryte, og la det småkoke i noen minutter.
    2. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    3. Finhakk løk, hvitløk og chili (fjerne frøene dersom du ikke ønsker det skikkelig sterkt). Del chorizo i biter og stek sammen med kjøttet i en stekepanne på middels sterk varme.
    4. Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta, rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst 10 minutter.
    5. Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og pepper. Server chiligryte med ris ved siden av.

Tips:

Dette er en type gryterett som bare blir bedre og bedre desto lenger du koker den, så la den koke så lenge du kan!

Kommentarer