Chili con carne

Chili con carne

22
345
Enkel30 min
En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Chili con carne

  • 2 ss
  • 500 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 stk
    finhakket løk
  • 2 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 1 ts
    chilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
  • 1 ts
    oregano
  • 2 bokser
    hermetiske tomater
  • 2 bokser
    bønner , tomatbønner, kidneybønner el.
  • 1 stk
    finhakket rød paprika
  • 1 stk
    finhakket grønn paprika

Guacamole

  • 2 stk
    spisemodne avokadoer
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    lime , saften
  • 1 ss
    TINE® Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Tilbehør

  • 1 pose
    nachochips

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.

    Hvordan steke kjøttdeig

    Hvordan steke kjøttdeig
  2. 2

    Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.

  3. 3

    Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.

Guacamole

  1. 4

    Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.

    Hvordan dele avokado på en enkel måte

    Hvordan dele avokado på en enkel måte

Tips

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

Del denne oppskriften: