Chili con carne

Chili con carne

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 30 min
En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Chili con carne

2 ss TINE Meierismør
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 stk finhakket løk
2 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts chilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
1 ts oregano
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser bønner , tomatbønner, kidneybønner el.
1 stk finhakket rød paprika
1 stk finhakket grønn paprika

Guacamolle

2 stk spisemodne avokadoer
1 stk hvitløksfedd
½ stk lime , saften
1 ss TINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Tilbehør

1 pose nachochips

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    2. Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.
    3. Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.
  1. Guacamole

    1. Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.
      Hvordan dele avokado på en enkel måte:
Tips!

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • N

    2 måneder siden
    Det er veldig godt med litt sødme i denne retten i form av mørk sjokolade eller sukker :) Litt spesielt kanskje, men utrolig godt !

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Sjokolade kan være en fin smaksetter i mange matretter, så du er inne på noe her :)

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    2 år siden
    Dette ble en veldig god Chili Con Carne. Brukte litt ekstra Limesaft og litt mer hvitløk + fersk Chili. Den skal jo rive litt i halsen . Brukte som andre har sagt også ris.. guacamole. Rømme og revet god Cheddar til. Alle gjestene skulle rett inn på Tine og finne oppskriften . Var utrolig smakfull og god. Lager den dagen før og lot den koke en god stund. Da blir den kjempegod .

    Kommenter  (7)


  • Freddy

    3 år siden
    ville brukt fersk chili når some helst, men få stekt det skikkelig godt in i kjøttet. Også noe 1-3 dråper lime/sitron per 2-4 porsjon funker.

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Freddy, For de som liker en sterk Chili con carne, så kan man fint bruke fersk chili i den. Og bruke sitron eller lime vil være med på å fremheve alle de gode råvarene man bruker i gryta, så tusen takk for gode innspill :)

      Kommenter  (10)


  • Per

    4 år siden
    Har alltid spist dette sammen med (kokt) ris. Anbefales!

    Kommenter  (13)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Enig med deg, Per! Ris passer godt til chili con carne :)

      Kommenter  (1)

    • amy

      4 år siden
      Jeg servere denne alltid med ris,rømme, hvitløksbrød og guac:)

      Kommenter  (2)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Amy, Takk for gode serveringsforslag :)

        Kommenter  (1)


  • Silje

    4 år siden
    Funker det bra å fryse gryten?:)

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Silje, Ja, denne retten kan fint fryses:)

      Kommenter  (0)


  • Ingeborg

    4 år siden
    Nokk en bra oppskrift fra tine! Liker de enkle men gode og ikke minst raske oppskriftene. Billig for studenter :) Gleder meg til morgendagens søndagsmiddag.

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ingeborg, Det var veldig hyggelig å høre :) Det som er så fint med chili con carne, er at gryta smaker like godt dagen etter. Perfekt til søndags- og mandagsmiddag ;)

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat