Håndkle og blad
Chili con carne
(302302)

Chili con carne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Chili con carne

2 ssTINE Meierismør
500 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
2 stkfinhakket løk
2 stkfinhakket hvitløksfedd
1 tschilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
1 tsoregano
2 bokserhermetiske tomater
2 bokserbønner, tomatbønner, kidneybønner el.
1 stkfinhakket rød paprika
1 stkfinhakket grønn paprika

Guacamolle

2 stkspisemodne avokadoer
1 stkhvitløksfedd
½ stklime, saften
1 ssTINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Tilbehør

1 posenachochips
BladBlad

Slik gjør du det

  • Chili con carne

    1. Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    2. Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.
    3. Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.
  • Guacamole

    1. Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.
      Hvordan dele avokado på en enkel måte:
Blått hjerte
Tips!

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat