Skip to main content

Chili con carne

Enkel
30min

En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

3.9
(516)

Ingredienser

Antall porsjoner

Chili con carne

500 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
2 stk
finhakket løk
2 stk
finhakket hvitløksfedd
1 ts
chilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
1 ts
oregano/mynte
2 boks
hermetiske tomater
2 boks
bønner, tomatbønner, kidneybønner el.
1 stk
finhakket rød paprika
1 stk
finhakket grønn paprika

Guacamole

2 stk
spisemodne avokado
1 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
lime, saften
1 ss
TINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Tilbehør

1 pose
nachochips

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.

  2. Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.

  3. Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.

Guacamole

  1. Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter