Chili con carne

Chili con carne

15
  • Enkel
  • 30 min
En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

Chili con carne

2 ss TINE Meierismør
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 stk finhakket løk
2 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts chilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
1 ts oregano
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser bønner , tomatbønner, kidneybønner el.
1 stk finhakket rød paprika
1 stk finhakket grønn paprika

Guacamolle

2 stk spisemodne avokadoer
1 stk hvitløksfedd
½ stk lime , saften
1 ss TINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Tilbehør

1 pose nachochips

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    2. Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.
    3. Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.
  1. Guacamole

    1. Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.
      Hvordan dele avokado på en enkel måte:
Tips

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

Kommentarer

  • Per

    2 måneder siden
    Spisskummen må jo være med i chili con carne!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Per!

      Vi har valgt og ikke bruke det i denne oppskriften, men det blir nok ekstra godt med litt spisskummen i, ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat