Chili con carne

(235)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på den verdensberømte gryteretten med spicy karbonadedeig og bønner. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Chili con carne

2 ssTINE Meierismør
500 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
2 stkfinhakket løk
2 stkfinhakket hvitløksfedd
1 tschilipulver (eller mer hvis du ønsker den sterkere)
1 tsoregano
2 bokserhermetiske tomater
2 bokserbønner, tomatbønner, kidneybønner el.
1 stkfinhakket rød paprika
1 stkfinhakket grønn paprika

Guacamolle

2 stkspisemodne avokadoer
1 stkhvitløksfedd
½ stklime, saften
1 ssTINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Tilbehør

1 posenachochips

Slik gjør du det

  • Chili con carne

    1. Smelt smør i en gryte. Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.
    2. Tilsett finhakket hvitløk, chilipulver, oregano og hermetisk tomat. La det surre noen minutter.
    3. Bland i bønner og finhakket paprika. La det koke opp. Smak deretter til med salt og pepper.
  • Guacamole

    1. Ta ut avokadostein og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server chili con carne med guacamole og nachochips.

Tips:

Lag gjerne Chili con carne dagen i forveien. Jo lenger denne gryteretten står, desto bedre blir den!

Kommentarer