Olympiske Gudbrandsdøler
Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

Porsjoner
18
Pynt og pensling:
Slik gjør du
- 1
Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
- 2
Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
- 3
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
- 4
Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 230 °C.
- 6
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.