Skip to main content

Olympiske Gudbrandsdøler

Enkel
1t 30min

Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

3.9
(43)
Next ImageOlympiske Gudbrandsdøler

Ingredienser

Antall porsjoner

18

Ingredienser

50 g
gjær
0.5 ts
salt
6 dl
sammalt hvete, fin
8 dl
hvetemel
75 g
grovhakkede valnøtter

Pynt og pensling:

1 stk
sammenvispet egg
0.5 dl
sammalt hvete, grov

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.

  2. Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.

  3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.

  4. Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.

  5. Sett stekeovnen på 230 °C.

  6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter