Olympiske Gudbrandsdøler
Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.
Enkel•1 t 30 min•18 personer
Ingredienser
- 50 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Lettmelk 0,5 % fett
- 150 g TINE® Gudbrandsdalsost
- 50 g gjær
- 0.5 ts salt
- 6 dl sammalt hvete, fin
- 8 dl hvetemel
- 75 g grovhakkede valnøtter
Pynt og pensling:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 0.5 dl sammalt hvete, grov
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
2
Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
3
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
4
Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
5
Sett stekeovnen på 230 °C.
6
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
TipsSmaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.