Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Kremet Elggryte

Enkel
1t 20min

Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!

4
(130)
Kremet Elggryte

Ingredienser

600 g
elgkjøtt
1 ts
salt
1 ts
pepper
250 g
kantarell eller sjampinjong
1 stk
løk
6 dl
viltkraft
150 g
aspargesbønne
500 g
potet
2 dl
tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Tips

    Jevn sausen med 1 del maisenna utrørt i 1 del kaldt vann hvis den er for tynn. Spe i en tynnstråle under omrøring mens gryten koker. Rør til den tykner.

Tips

Er du så heldig å ha elgkjøtt på bein, kan du koke din egne fantastiske viltkraft. Du får kjøpt ferdig viltkraft i supermarkeder med stor utvalg, eller du kan erstatte den med vanlig oksebuljong laget på buljongterninger. Tilpass saltmengden slik at det ikke blir for salt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter