Håndkle og blad
Kremet Elggryte
(1111)

Kremet Elggryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gelgkjøtt
1 tssalt
1 tspepper
2 ssTINE Meierismør
250 gkantareller eller sjampinjong
1 stkløk
6 dlviltkraft
150 gaspargesbønner
3 dlTINE Crème Fraîche Original
4 skiverTINE Gudbrandsdalsost Original
500 gpoteter
2 dltyttebærsyltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del kjøttet i terninger, krydre med salt og pepper og fres i en gryte med smør til godt brunet. Løft ut og sett til side.
    2. Rens sopp og løk, og brun i stekefettet fra kjøttet, ca. 5 minutter.
    3. Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med sopp og løk, hell over kraft, legg på lokk og la gryta småkoke i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
    4. Kok potetene møre i lettsaltet vann, 20-30 minutter.
    5. Rens og del aspargesbønner og vend inn i gryten. Kok i 5 minutter. Rør inn crème fraîche og brunost, og kok opp.
      Blått hjerte
      Tips!

      Jevn sausen med 1 del maisenna utrørt i 1 del kaldt vann hvis den er for tynn. Spe i en tynnstråle under omrøring mens gryten koker. Rør til den tykner.

    6. Server elggryte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Topp gjerne med en ekstra klatt crème fraîche.
Blått hjerte
Tips!

Er du så heldig å ha elgkjøtt på bein, kan du koke din egne fantastiske viltkraft. Du får kjøpt ferdig viltkraft i supermarkeder med stor utvalg, eller du kan erstatte den med vanlig oksebuljong laget på buljongterninger. Tilpass saltmengden slik at det ikke blir for salt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat