
Kremet Elggryte
Enkel•80 min min
Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gelgkjøtt
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 ss
-
250 gkantareller eller sjampinjong
-
1 stkløk
-
6 dlviltkraft
-
150 gaspargesbønner
-
3 dl
-
4 skiver
-
500 gpoteter
-
2 dltyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Del kjøttet i terninger, krydre med salt og pepper og fres i en gryte med smør til godt brunet. Løft ut og sett til side.
-
2
Rens sopp og løk, og brun i stekefettet fra kjøttet, ca. 5 minutter.
-
3
Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med sopp og løk, hell over kraft, legg på lokk og la gryta småkoke i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
-
4
Kok potetene møre i lettsaltet vann, 20-30 minutter.
-
5
Rens og del aspargesbønner og vend inn i gryten. Kok i 5 minutter. Rør inn crème fraîche og brunost, og kok opp.
Tips
Jevn sausen med 1 del maisenna utrørt i 1 del kaldt vann hvis den er for tynn. Spe i en tynnstråle under omrøring mens gryten koker. Rør til den tykner.
-
6
Server elggryte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Topp gjerne med en ekstra klatt crème fraîche.