Kremet Elggryte

Kremet Elggryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 80 min
Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g elgkjøtt
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss TINE Meierismør
250 g kantareller eller sjampinjong
1 stk løk
6 dl viltkraft
150 g aspargesbønner
3 dl TINE Crème Fraîche Original
4 skiver TINE Gudbrandsdalsost Original
500 g poteter
2 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Del kjøttet i terninger, krydre med salt og pepper og fres i en gryte med smør til godt brunet. Løft ut og sett til side.
    2. Rens sopp og løk, og brun i stekefettet fra kjøttet, ca. 5 minutter.
    3. Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med sopp og løk, hell over kraft, legg på lokk og la gryta småkoke i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
    4. Kok potetene møre i lettsaltet vann, 20-30 minutter.
    5. Rens og del aspargesbønner og vend inn i gryten. Kok i 5 minutter. Rør inn crème fraîche og brunost, og kok opp.
      Tips!

      Jevn sausen med 1 del maisenna utrørt i 1 del kaldt vann hvis den er for tynn. Spe i en tynnstråle under omrøring mens gryten koker. Rør til den tykner.

    6. Server elggryte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Topp gjerne med en ekstra klatt crème fraîche.
Tips!

Er du så heldig å ha elgkjøtt på bein, kan du koke din egne fantastiske viltkraft. Du får kjøpt ferdig viltkraft i supermarkeder med stor utvalg, eller du kan erstatte den med vanlig oksebuljong laget på buljongterninger. Tilpass saltmengden slik at det ikke blir for salt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat