Skip to main content

Indisk lammegryte

Enkel
1t 30min

En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

3.8
(52)
Next ImageIndisk lammegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk, grovhakket
4 stk
hvitløksfedd, grovhakket
40 g
frisk ingefær, grovhakket
1 dl
nøytral matolje
1 ts
gurkemeie
2 ts
spisskummen
2 stk
hel kanelstang
8 stk
kardemommekapsel
1 ss
malt garam masala
1 ts
chilipulver
1 ss
curry krydderblanding
1 stk
sitron
16 stk
tørket aprikos
600 g
lammekjøtt, i terninger
3 stk
store tomat
3 dl
vann
1 stk
buljongterning av høns
3 stk
vårløk
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 ss
frisk koriander
2.5 dl
ukokt ris
2 stk
store nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.

  2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.

  3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

    Tips

    Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

  4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.

  5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.

  6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

    Tips

    Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

  7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter