Indisk lammegryte
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk løk, , grovhakket
- 4 stykk hvitløksfedd, , grovhakket
- 40 g frisk ingefær, , grovhakket
- 1 dl nøytral matolje
- 1 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 2 stykk hel kanelstang
- 8 stykk kardemommekapsel
- 1 ss malt garam masala
- 1 ts chilipulver
- 1 ss curry krydderblanding
- 1 stykk sitron
- 16 stykk tørket aprikos
- 600 g lammekjøtt, , i terninger
- 3 stykk store tomat
- 3 dl vann
- 1 stykk buljongterning, av høns
- 3 stykk vårløk
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 ss frisk koriander
- 2.5 dl ukokt ris
- 2 stykk store nanbrød
Slik gjør du
1
Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
2
Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
3
Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
TipsHvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
4
Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
5
Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
6
Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
TipsKanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
7
Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
TipsOppskrift på hjemmelagde nanbrød finner du her.
TipsStrø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.