Oppskrift på Indisk lammegryte
2

Indisk lammegryte

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk, grovhakket
4 stkhvitløksfedd, grovhakket
40 gfrisk ingefær, grovhakket
1 dlnøytral matolje
1 tsgurkemeie
2 tsspisskummen
2 stkhel kanelstenger
8 stkkardemommekapsler
1 ssmalt garam masala
1 tschilipulver
1 sscurry krydderblanding
1 stksitron
16 stktørkede aprikoser
600 glammekjøtt, i terninger
3 stkstore tomater
3 dlvann
1 stkbuljongterning av høns
3 stkvårløk
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
½ tspepper
4 ssfrisk koriander
2 ½ dlukokt ris
2 stkstore nanbrød

Slik gjør du det

    1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
    2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
    3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

      Tips:

      Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

    4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
    5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
    6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

      Tips:

      Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

    7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

      Tips:

Tips:

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Kommentarer