Indisk lammegryte

Indisk lammegryte

10
50
Enkel90 min
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    løk , grovhakket
  • 4 stk
    hvitløksfedd , grovhakket
  • 40 g
    frisk ingefær , grovhakket
  • 1 dl
    nøytral matolje
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 2 ts
    spisskummen
  • 2 stk
    hel kanelstenger
  • 8 stk
    kardemommekapsler
  • 1 ss
    malt garam masala
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ss
    curry krydderblanding
  • 1 stk
    sitron
  • 16 stk
    tørkede aprikoser
  • 600 g
    lammekjøtt , i terninger
  • 3 stk
    store tomater
  • 3 dl
    vann
  • 1 stk
    buljongterning av høns
  • 3 stk
    vårløk
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 ss
    frisk koriander
  • 2 ½ dl
    ukokt ris
  • 2 stk
    store nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.

  2. 2

    Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.

  3. 3

    Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

    Tips

    Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

  4. 4

    Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.

  5. 5

    Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.

  6. 6

    Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

    Tips

    Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

  7. 7

    Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

Tips

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Del denne oppskriften: