Håndkle og blad
Indisk lammegryte
(3737)

Indisk lammegryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkløk, grovhakket
4 stkhvitløksfedd, grovhakket
40 gfrisk ingefær, grovhakket
1 dlnøytral matolje
1 tsgurkemeie
2 tsspisskummen
2 stkhel kanelstenger
8 stkkardemommekapsler
1 ssmalt garam masala
1 tschilipulver
1 sscurry krydderblanding
1 stksitron
16 stktørkede aprikoser
600 glammekjøtt, i terninger
3 stkstore tomater
3 dlvann
1 stkbuljongterning av høns
3 stkvårløk
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
½ tspepper
4 ssfrisk koriander
2 ½ dlukokt ris
2 stkstore nanbrød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
    2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
    3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

    4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
    5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
    6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

    7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!
Blått hjerte
Tips!

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat