Indisk lammegryte

Indisk lammegryte

8
40
Enkel90 min
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    løk , grovhakket
  • 4 stk
    hvitløksfedd , grovhakket
  • 40 g
    frisk ingefær , grovhakket
  • 1 dl
    nøytral matolje
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 2 ts
    spisskummen
  • 2 stk
    hel kanelstenger
  • 8 stk
    kardemommekapsler
  • 1 ss
    malt garam masala
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ss
    curry krydderblanding
  • 1 stk
    sitron
  • 16 stk
    tørkede aprikoser
  • 600 g
    lammekjøtt , i terninger
  • 3 stk
    store tomater
  • 3 dl
    vann
  • 1 stk
    buljongterning av høns
  • 3 stk
    vårløk
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 ss
    frisk koriander
  • 2 ½ dl
    ukokt ris
  • 2 stk
    store nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.

  2. 2

    Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.

  3. 3

    Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

    Tips

    Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

  4. 4

    Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.

  5. 5

    Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.

  6. 6

    Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

    Tips

    Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

  7. 7

    Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

    Tips

    Oppskrift på hjemmelagde nanbrød finner du her.

Tips

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Del denne oppskriften: