Indisk lammegryte
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk , grovhakket
-
4 stkhvitløksfedd , grovhakket
-
40 gfrisk ingefær , grovhakket
-
1 dlnøytral matolje
-
1 tsgurkemeie
-
2 tsspisskummen
-
2 stkhel kanelstenger
-
8 stkkardemommekapsler
-
1 ssmalt garam masala
-
1 tschilipulver
-
1 sscurry krydderblanding
-
1 stksitron
-
16 stktørkede aprikoser
-
600 glammekjøtt , i terninger
-
3 stkstore tomater
-
3 dlvann
-
1 stkbuljongterning av høns
-
3 stkvårløk
-
3 dl
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
4 ssfrisk koriander
-
2 ½ dlukokt ris
-
2 stkstore nanbrød
Slik gjør du det
-
1
Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
-
2
Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
-
3
Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
Tips
Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
-
4
Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
-
5
Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
-
6
Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Tips
Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
-
7
Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
Tips
Oppskrift på hjemmelagde nanbrød finner du her.