
Indisk lammegryte
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
- 2
Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
- 3
Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
Tips
Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
- 4
Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
- 5
Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
- 6
Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Tips
Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
- 7
Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
Tips
Oppskrift på hjemmelagde nanbrød finner du her.
Tips
Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

