Indisk lammegryte

Indisk lammegryte

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 90 min
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk løk , grovhakket
4 stk hvitløksfedd , grovhakket
40 g frisk ingefær , grovhakket
1 dl nøytral matolje
1 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
2 stk hel kanelstenger
8 stk kardemommekapsler
1 ss malt garam masala
1 ts chilipulver
1 ss curry krydderblanding
1 stk sitron
16 stk tørkede aprikoser
600 g lammekjøtt , i terninger
3 stk store tomater
3 dl vann
1 stk buljongterning av høns
3 stk vårløk
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss frisk koriander
2 ½ dl ukokt ris
2 stk store nanbrød

Slik gjør du det

    1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
    2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
    3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
      Tips!

      Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

    4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
    5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
    6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
      Tips!

      Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

    7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
Tips!

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    4 måneder siden
    Hva er curry krydderblanding? Regner med det kanskje er noe annet enn karri, som jeg har.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Helene,

      Det er en krydderblanding med blant annet karri. Om du ikke har dette eller vil kjøpe det kan du fint bruke karri istedenfor, men bruke litt mindre :)

      Kommenter  (0)


  • Sissel

    9 måneder siden
    Skal sitronen i med skall?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Her kan du beholde skallet på, Sissel. Men om du ikke ønsker at det skal bli for bittert kan du godt ta skallet av først. God matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Eileen

    1 år siden
    Denne var supergod! Brukte sauekjøt og det vart ein heilt nydeleg middag??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra at det smakte, Elleen :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • M.H

    3 år siden
    Synes det ble litt vel mye med en hel sitron i gryta. Ble rett og slett for bittert!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Sitroner kan variere litt i størrelse og opphavsland, så man bør smake seg litt frem. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat