Indisk lammegryte
Enkel
1t 30min
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.
3.8
(52)

Ingredienser
2 stk
løk, grovhakket
4 stk
hvitløksfedd, grovhakket
40 g
frisk ingefær, grovhakket
1 dl
nøytral matolje
1 ts
gurkemeie
2 ts
spisskummen
2 stk
hel kanelstang
8 stk
kardemommekapsel
1 ss
malt garam masala
1 ts
chilipulver
1 ss
curry krydderblanding
1 stk
sitron
16 stk
tørket aprikos
600 g
lammekjøtt, i terninger
3 stk
store tomat
3 dl
vann
1 stk
buljongterning av høns
3 stk
vårløk
1 ts
salt
½ ts
pepper
4 ss
frisk koriander
2.5 dl
ukokt ris
2 stk
store nanbrød
Slik gjør du
Tips
Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
Tips
Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
Tips
Oppskrift på hjemmelagde nanbrød finner du her.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.



