Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Coq au vin

Middels
1t 30min

Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

3.9
(35)
Next ImageCoq au vin

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
rødvin
2 fedd
hvitløk, finhakket
1 ts
laurbærblad
2 ss
frisk timian, hakket
1 stk
kylling
100 g
lettsaltet sideflesk
1 ts
salt
1 ts
malt sort pepper
8 dl
kyllingbuljong
1 ss
tomatpuré
15 g
sjalottløk
250 g
frisk sjampinjong
1 ss
hvetemel
4 skiver
grovbrød

Fremgangsmåte

  1. Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.

  2. Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.

  3. Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.

  4. Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.

  5. Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.

  6. Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.

  7. Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter