Coq au vin
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlrødvin
-
2 feddhvitløk , finhakket
-
1 tslaurbærblad
-
2 ssfrisk timian , hakket
-
1 stkkylling
-
100 glettsaltet sideflesk
-
1 tssalt
-
1 tsmalt sort pepper
-
8 dlkyllingbuljong
-
1 sstomatpuré
-
15 gsjalottløk
-
250 gfrisk sjampinjong
-
2 ss
-
1 sshvetemel
-
4 skivergrovbrød
Slik gjør du det
-
1
Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
-
2
Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
-
3
Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
-
4
Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
-
5
Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
-
6
Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
-
7
Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.