Coq au vin
Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.
Middels•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 dl rødvin
- 2 fedd hvitløk, , finhakket
- 1 ts laurbærblad
- 2 ss frisk timian, , hakket
- 1 stykk kylling
- 100 g lettsaltet sideflesk
- 1 ts salt
- 1 ts malt sort pepper
- 8 dl kyllingbuljong
- 1 ss tomatpuré
- 15 g sjalottløk
- 250 g frisk sjampinjong
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss hvetemel
- 4 skive grovbrød
Slik gjør du
1
Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
2
Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
3
Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
4
Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
5
Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
6
Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
7
Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.
TipsEt godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.