Coq au vin

Coq au vin

0
18
Middels90 min
Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    rødvin
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 1 ts
    laurbærblad
  • 2 ss
    frisk timian , hakket
  • 1 stk
    kylling
  • 100 g
    lettsaltet sideflesk
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    malt sort pepper
  • 8 dl
    kyllingbuljong
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 15 g
    sjalottløk
  • 250 g
    frisk sjampinjong
  • 2 ss
  • 1 ss
    hvetemel
  • 4 skiver
    grovbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.

  2. 2

    Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.

  3. 3

    Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.

  4. 4

    Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.

  5. 5

    Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.

  6. 6

    Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.

  7. 7

    Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.

Tips

Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.

Del denne oppskriften: