tablecloth-basil
Coq au vin
(17)

Coq au vin

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dlrødvin
2 feddhvitløk, finhakket
1 tslaurbærblad
2 ssfrisk timian, hakket
1 stkkylling
100 glettsaltet sideflesk
1 tssalt
1 tsmalt sort pepper
8 dlkyllingbuljong
1 sstomatpuré
15 gsjalottløk
250 gfrisk sjampinjong
2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
4 skivergrovbrød
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
    2. Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
    3. Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
    4. Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
    5. Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
    6. Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
    7. Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.
blue heart
Tips!

Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff