placeholder image
0

Coq au vin

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlrødvin
2 feddhvitløk, finhakket
1 tslaurbærblad
2 ssfrisk timian, hakket
1 stkkylling
100 glettsaltet sideflesk
1 tssalt
1 tsmalt sort pepper
8 dlkyllingbuljong
1 sstomatpuré
15 gsjalottløk
250 gfrisk sjampinjong
2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
4 skivergrovbrød

Slik gjør du det

    1. Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
    2. Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
    3. Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
    4. Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
    5. Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
    6. Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
    7. Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.

Tips:

Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.

Kommentarer