Antall porsjoner
4
1. Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
2. Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
3. Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
4. Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
5. Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
6. Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
7. Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.
Tips
Coq au vin
Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.
Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.