
Coq au vin
Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.
- 2
Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.
- 3
Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.
- 4
Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.
- 5
Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
- 6
Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
- 7
Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.
Tips
Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.