Skip to main content

TINE®-vaffel med is og brunostsaus

Enkel
40min

Åshild Lerbak, De Norske Kokkelandslagene: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren.

4.5
(8)
Next ImageTINE®-vaffel med is og brunostsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Vaniljeis

1 stk
vaniljestang
8 stk
eggeplomme
150 g
sukker

Vafler

100 g
4 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
0.5 ts
natron
1 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
1 ts
malt kardemomme
0.5 ts
salt
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eventuelt TINE® Helmelk eller den melken du har
2 stk
egg
3 ss
TINE® Meierismør til steking

Brunostsaus

40 g
glukose
50 g
sukker
150 g
2 ts
maldonsalt (flaksalt)
2 ss
ferskpresset sitronsaft
0.5 stk
appelsin, kun skall (zest)

Til servering

6 stk
appelsin

Fremgangsmåte

Vaniljeis

  1. Start på vaniljeisen ved å dele vaniljestangen. Skrap ut frøene og legg i en liten skål. Ta vare på resten av stangen, den skal brukes i brunostsausen.

    Tips

    Du kan også bruke vaniljeis fra butikken.
  2. Visp eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrøene.

    Tips

    Av eggehvitene kan du lage pavlova-kake, eggehviteomelett, makroner og masse annet godt.
  3. Pisk fløte til krem og vend den inn i eggedosisen. Hell blandingen over i en form og frys i minst 3 timer, gjerne over natten. Rør i massen 4-6 ganger underveis i fryseprosessen for å unngå krystaller.

Vafler

  1. Mens du venter på at isen skal stivne lager du vaflene. Her bruker vi oppskriften på TINE®-vaffel. Start med å smelte smør i en gryte på middels varme.

    TINE®-vaffel – Vår beste vaffelrøre
  2. Bland mel, bakepulver, natron, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle.

  3. Deretter blander du vanlig melk, Kefir, rømme, egg og smeltet smør i det tørre. La vaffelrøren svelle (hvile) i 15 - 20 minutter.

  4. Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.

Brunostsaus

  1. Start på brunostsausen ved å ha glukose og sukker i en kjele. Varm på middels varme til blandingen blir nøttebrun. Tilsett fløten og la den koke inn, det tar ca. 2 minutter.

  2. Ta kjelen av varmen, ha i brunosten og bruk en stavmikser til å gjøre blandingen jevn. Smak til med salt, sitronsaft og appelsinskall. Serveres varm/lun.

Til servering

  1. Skrell appelsin og skjær i skiver. Legg skiver av appelsin på vaffelen, topp med is og hell over brunostsaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter