TINE®-vaffel med is og brunostsaus

TINE®-vaffel med is og brunostsaus fra Kokkelandslaget

0
4
Enkel40 min
Åshild Lerbak, Kokkelandslaget: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren. 

Ingredienser

Antall stykker

Vaniljeis

Vafler

Brunostsaus

Til servering

  • 6 stk
    appelsiner

Slik gjør du det

Vaniljeis

  1. 1

    Start på vaniljeisen ved å dele vaniljestangen. Skrap ut frøene og legg i en liten skål. Ta vare på resten av stangen, den skal brukes i brunostsausen.

    Tips

    Du kan også bruke vaniljeis fra butikken.

  2. 2

    Visp eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrøene.

    Tips

    Av eggehvitene kan du lage pavlova-kake, eggehviteomelett, makroner og masse annet godt.

  3. 3

    Pisk fløte til krem og vend den inn i eggedosisen. Hell blandingen over i en form og frys i minst 3 timer, gjerne over natten. Rør i massen 4-6 ganger underveis i fryseprosessen for å unngå krystaller.

Vafler

  1. 4

    Mens du venter på at isen skal stivne lager du vaflene. Her bruker vi oppskriften på TINE®-vaffel. https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/tine-vaffel-v%C3%A5r-beste-vaffelr%C3%B8re. Start med å smelte smør i en gryte på middels varme.

    TINE®-vaffel – Vår beste vaffelrøre

    Tips

    https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/tine-vaffel-v%C3%A5r-beste-vaffelr%C3%B8re

  2. 5

    Bland mel, bakepulver, natron, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle.

  3. 6

    Deretter blander du vanlig melk, Kulturmjølk, rømme, egg og smeltet smør i det tørre. La vaffelrøren svelle (hvile) i 15 - 20 minutter.

  4. 7

    Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.

Brunostsaus

  1. 8

    Start på brunostsausen ved å ha glukose og sukker i en kjele. Varm på middels varme til blandingen blir nøttebrun. Tilsett fløten og la den koke inn, det tar ca. 2 minutter.

  2. 9

    Ta kjelen av varmen, ha i brunosten og bruk en stavmikser til å gjøre blandingen jevn. Smak til med salt, sitronsaft og appelsinskall. Serveres varm/lun.

Til servering

  1. 10

    Skrell appelsin og skjær i skiver. Legg skiver av appelsin på vaffelen, topp med is og hell over brunostsaus.

Del denne oppskriften: