TINE®-vaffel med is og brunostsaus

TINE®-vaffel med is og brunostsaus

0
6
Enkel40 min
Åshild Lerbak, De Norske Kokkelandslagene: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren. 

Ingredienser

Antall stykker

Vaniljeis

Vafler

Brunostsaus

Til servering

 • 6 stk
  appelsiner

Slik gjør du det

Vaniljeis

 1. 1

  Start på vaniljeisen ved å dele vaniljestangen. Skrap ut frøene og legg i en liten skål. Ta vare på resten av stangen, den skal brukes i brunostsausen.

  Tips

  Du kan også bruke vaniljeis fra butikken.

 2. 2

  Visp eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrøene.

  Tips

  Av eggehvitene kan du lage pavlova-kake, eggehviteomelett, makroner og masse annet godt.

 3. 3

  Pisk fløte til krem og vend den inn i eggedosisen. Hell blandingen over i en form og frys i minst 3 timer, gjerne over natten. Rør i massen 4-6 ganger underveis i fryseprosessen for å unngå krystaller.

Vafler

 1. 4

  Mens du venter på at isen skal stivne lager du vaflene. Her bruker vi oppskriften på TINE®-vaffel. Start med å smelte smør i en gryte på middels varme.

 2. 5

  Bland mel, bakepulver, natron, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle.

 3. 6

  Deretter blander du vanlig melk, Kefir, rømme, egg og smeltet smør i det tørre. La vaffelrøren svelle (hvile) i 15 - 20 minutter.

 4. 7

  Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.

Brunostsaus

 1. 8

  Start på brunostsausen ved å ha glukose og sukker i en kjele. Varm på middels varme til blandingen blir nøttebrun. Tilsett fløten og la den koke inn, det tar ca. 2 minutter.

 2. 9

  Ta kjelen av varmen, ha i brunosten og bruk en stavmikser til å gjøre blandingen jevn. Smak til med salt, sitronsaft og appelsinskall. Serveres varm/lun.

Til servering

 1. 10

  Skrell appelsin og skjær i skiver. Legg skiver av appelsin på vaffelen, topp med is og hell over brunostsaus.

Del denne oppskriften: