TINE®-vaffel med is og brunostsaus
Enkel
40min
Åshild Lerbak, De Norske Kokkelandslagene: “Topp TINE®-vaffelen med hjemmelaget is og brunostsaus, så får du en herlig dessertvaffel! Smaken av appelsin gjør at den passer perfekt til påskekosen.” Husk at isen skal stå ca. 3 timer i fryseren.
4.5
(8)

Ingredienser
Vafler
100 g
smeltet TINE® Meierismør
4 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
½ ts
natron
1 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
1 ts
malt kardemomme
½ ts
salt
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eventuelt TINE® Helmelk eller den melken du har
2 dl
2 stk
egg
3 ss
TINE® Meierismør til steking
Brunostsaus
40 g
glukose
50 g
sukker
2.5 dl
150 g
TINE® Gudbrandsdalsost i terninger
2 ts
maldonsalt (flaksalt)
2 ss
ferskpresset sitronsaft
½ stk
appelsin, kun skall (zest)
Til servering
6 stk
appelsin
Slik gjør du
Vaniljeis
Tips
Du kan også bruke vaniljeis fra butikken.Tips
Av eggehvitene kan du lage pavlova-kake, eggehviteomelett, makroner og masse annet godt.
Vafler
Brunostsaus
Til servering
Trykk for å vurdere oppskriften









