
TINE®-vaffel med is og brunostsaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
Vaniljeis
-
1 stkvaniljestang
-
8 stkeggeplommer
-
150 gsukker
-
5 dl
Vafler
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
-
4 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
½ tsnatron
-
1 dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsmalt kardemomme
-
½ tssalt
-
1 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eventuelt TINE® Helmelk eller den melken du har
-
3 dl
-
2 dl
-
2 stkegg
-
3 ssTINE® Meierismør til steking
Brunostsaus
-
40 gglukose
-
50 gsukker
-
2 ½ dl
-
150 gTINE® Gudbrandsdalsost i terninger
-
2 tsmaldonsalt (flaksalt)
-
2 ssferskpresset sitronsaft
-
½ stkappelsin , kun skall (zest)
Til servering
-
6 stkappelsiner
Slik gjør du det
Vaniljeis
-
1
Start på vaniljeisen ved å dele vaniljestangen. Skrap ut frøene og legg i en liten skål. Ta vare på resten av stangen, den skal brukes i brunostsausen.
Tips
Du kan også bruke vaniljeis fra butikken.
-
2
Visp eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrøene.
Tips
Av eggehvitene kan du lage pavlova-kake, eggehviteomelett, makroner og masse annet godt.
-
3
Pisk fløte til krem og vend den inn i eggedosisen. Hell blandingen over i en form og frys i minst 3 timer, gjerne over natten. Rør i massen 4-6 ganger underveis i fryseprosessen for å unngå krystaller.
Vafler
-
4
Mens du venter på at isen skal stivne lager du vaflene. Her bruker vi oppskriften på TINE®-vaffel. Start med å smelte smør i en gryte på middels varme.
-
5
Bland mel, bakepulver, natron, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle.
-
6
Deretter blander du vanlig melk, Kefir, rømme, egg og smeltet smør i det tørre. La vaffelrøren svelle (hvile) i 15 - 20 minutter.
-
7
Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
Brunostsaus
-
8
Start på brunostsausen ved å ha glukose og sukker i en kjele. Varm på middels varme til blandingen blir nøttebrun. Tilsett fløten og la den koke inn, det tar ca. 2 minutter.
-
9
Ta kjelen av varmen, ha i brunosten og bruk en stavmikser til å gjøre blandingen jevn. Smak til med salt, sitronsaft og appelsinskall. Serveres varm/lun.
Til servering
-
10
Skrell appelsin og skjær i skiver. Legg skiver av appelsin på vaffelen, topp med is og hell over brunostsaus.