Skip to main content

Gule vafler med sjokoladekrem og appelsin

Enkel
30min

Gule vafler med en deilig smak av appelsin, toppes med nydelig sjokoladekrem, appelsin og små sjokoladeegg. Du får ikke mer påskestemning enn dette!

3.5
(97)
Next ImageGule vafler med sjokoladekrem og appelsin

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
egg
4 ss
sukker
3.5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
gurkemeie
1 ts
vaniljesukker
1 ts
revet appelsinskall
0.25 ts
gul konditorfarge, gjerne gléfarge
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Til servering

2 stk
appelsin
100 g
mørk kokesjokolade
1 stk
Kvikklunsj
150 g
små sjokoladeegg til pynt, f.eks. Anthon Berg

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen egg, sukker, melk og appelsinjuice. Bland i mel, bakepulver, gurkemeie, vaniljesukker og revet appelsinskall og rør til en klumpfri røre. Rør inn geléfarge.

  2. Varm vaffeljernet og pensle med smør før hver vaffel du steker. Avkjøl på rist.

  3. Skjær skallet av appelsinene og del i fileter.

  4. Smelt sjokolade på lav varme i vannbad eller i mikrobølgeovn.

  5. Pisk fløten til stiv krem. Tilsett smeltet sjokolade gradvis mens pisken går. Hakk Kvikk Lunsj og vend inn.

  6. Server vaflene med appelsinfileter og sjokolade-krem. Pynt med sjokoladeegg og et dryss hakket Kvikk Lunsj.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ønsker kan du bytte ut sjokoladekrem med syrlig kesam eller vanlig pisket krem. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter