Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»

Porsjoner
12
Vaffelrøre
Kremtopping
Topping
Slik gjør du
Vaffelrøre
- 1La havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter. 
- 2Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle. 
- 3Pisk egg og sukker lett, og bland vekselsvis inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kefir og smeltet smør. Rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen og rør inn. 
- 4Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. La vaffelrøra svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for konsistensen på vaflene. 
- 5Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist. 
Kremtopping
- 6Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til kremtoppingen og rør til en glatt og luftig krem. 
- 7Topp vaflene med ostekrem og hakkede mandler. 




