Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Vaffelrøre
Kremtopping
Topping
Fremgangsmåte
Vaffelrøre
- 1
La havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.
- 2
Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.
- 3
Pisk egg og sukker lett, og bland vekselsvis inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kefir og smeltet smør. Rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen og rør inn.
- 4
Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. La vaffelrøra svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for konsistensen på vaflene.
- 5
Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.
Kremtopping
- 6
Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til kremtoppingen og rør til en glatt og luftig krem.
- 7
Topp vaflene med ostekrem og hakkede mandler.