
Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget
Enkel•30 min min
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»
Ingredienser
Antall stykker
Vaffelrøre
-
½ dlhavregryn eller havremel
-
3 dlTINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (eventuelt erstatte med kulturmelk)
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
5 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
3 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
-
150 grevet gulrøtter
-
1 tskardemomme
-
2 tsmalt kanel
-
1 tsmalt ingefær
-
½ tsmalt nellik
-
¼ tsmalt allehånde
Kremtopping
-
125 gTINE Kremgo® Naturell (1 pakke)
-
4 ss
-
2 dlmelis
-
¼ stkvaniljestang , kun frø
-
1 stkappelsin , kun skall (zest)
Topping
-
2 dlhakkede karamelliserte mandler
Slik gjør du det
Vaffelrøre
-
1
La havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.
-
2
Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.
-
3
Pisk egg og sukker lett, og bland vekselsvis inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kefir og smeltet smør. Rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen og rør inn.
-
4
Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. La vaffelrøra svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for konsistensen på vaflene.
-
5
Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.
Kremtopping
-
6
Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til kremtoppingen og rør til en glatt og luftig krem.
-
7
Topp vaflene med ostekrem og hakkede mandler.