
Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget
Enkel•30 min min
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkvaffelrøre (se oppskrift på Vafler med havregryn)
Til vaffelrøra
-
150 grevet gulrøtter
-
½ tskardemomme
-
2 tsmalt kanel
-
1 tsmalt ingefær
-
½ tsmalt nellik
-
¼ tsmalt allehånde
Kremtopping
-
125 gTINE Kremgo® Naturell (1 pakke)
-
4 ss
-
2 dlmelis
-
¼ stkvaniljestang , kun frø
-
1 stkappelsin , kun skall (zest)
Topping
-
2 dlhakkede karamelliserte mandler
Slik gjør du det
-
1
Start med å lage vaffelrøren til "Vafler med havregryn".
Til vaffelrøra
-
2
Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.
-
3
Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.
Kremtopping
-
4
Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til krem-toppingen og rør til en glatt og luftig krem.
-
5
Topp vaflene med oste-krem og hakkede mandler.