Skip to main content

Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget

Enkel
30min

Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»

3.3
(25)
Next ImageGulrotkakevafler fra Kokkelandslaget

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Vaffelrøre

0.5 dl
havregryn eller havremel
3 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (eventuelt erstatte med kulturmelk)
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
3 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
100 g
150 g
revet gulrot
1 ts
kardemomme
2 ts
malt kanel
1 ts
malt ingefær
0.5 ts
malt nellik
0.25 ts
malt allehånde

Kremtopping

125 g
2 dl
melis
0.25 stk
vaniljestang, kun frø
1 stk
appelsin, kun skall (zest)

Topping

2 dl
hakkede karamelliserte mandler

Fremgangsmåte

Vaffelrøre

  1. La havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.

  2. Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.

  3. Pisk egg og sukker lett, og bland vekselsvis inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kefir og smeltet smør. Rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen og rør inn.

  4. Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. La vaffelrøra svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for konsistensen på vaflene.

  5. Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.

Kremtopping

  1. Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til kremtoppingen og rør til en glatt og luftig krem.

  2. Topp vaflene med ostekrem og hakkede mandler.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter