Gulrotkakevafler

Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget

0
0
Enkel30 min
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 stk
    vaffelrøre (se oppskrift på Vafler med havregryn)

Til vaffelrøra

  • 150 g
    revet gulrøtter
  • ½ ts
    kardemomme
  • 2 ts
    malt kanel
  • 1 ts
    malt ingefær
  • ½ ts
    malt nellik
  • ¼ ts
    malt allehånde

Kremtopping

Topping

  • 2 dl
    hakkede karamelliserte mandler

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å lage vaffelrøren til "Vafler med havregryn".

Til vaffelrøra

  1. 2

    Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.

  2. 3

    Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.

Kremtopping

  1. 4

    Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til krem-toppingen og rør til en glatt og luftig krem.

  2. 5

    Topp vaflene med oste-krem og hakkede mandler.

Del denne oppskriften: