Gulrotkakevafler

Gulrotkakevafler fra Kokkelandslaget

0
19
Enkel30 min
Andreas Myhrvold, Kokkelandslaget: «Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på vaflene i påsken? Mitt beste tips er å lage gulrotkakevafler!»

Ingredienser

Antall stykker

Vaffelrøre

  • ½ dl
    havregryn eller havremel
  • 3 dl
    TINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (eventuelt erstatte med kulturmelk)
  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    sukker
  • 5 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 3 dl
    TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
  • 100 g
  • 150 g
    revet gulrøtter
  • 1 ts
    kardemomme
  • 2 ts
    malt kanel
  • 1 ts
    malt ingefær
  • ½ ts
    malt nellik
  • ¼ ts
    malt allehånde

Kremtopping

Topping

  • 2 dl
    hakkede karamelliserte mandler

Slik gjør du det

Vaffelrøre

  1. 1

    La havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter.

  2. 2

    Riv gulrot og press ut vannet mellom noen lag kjøkkenpapir eller med et kjøkkenhåndkle.

  3. 3

    Pisk egg og sukker lett, og bland vekselsvis inn mel, bakepulver, vaniljesukker, kefir og smeltet smør. Rør til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen og rør inn.

  4. 4

    Bland kardemomme, kanel, ingefær, nellik, allehånde og revet gulrot inn i vaffelrøra. La vaffelrøra svelle i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for konsistensen på vaflene.

  5. 5

    Stek vaflene lysebrune og avkjøl på rist.

Kremtopping

  1. 6

    Bland kremost, fløte, melis, vaniljefrø og appelsinskall (zest) til kremtoppingen og rør til en glatt og luftig krem.

  2. 7

    Topp vaflene med ostekrem og hakkede mandler.

Del denne oppskriften: