Havregrøt med cottage cheese og brunost
Havregrøt toppet med cottage cheese gir ekstra mye protein. Toppet med brunost, tørkede tranebær og frø er dette en perfekt frokost eller mellommåltid.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 5 dl vann
- 5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 dl havregryn
- 0.5 ts salt
TILBEHØR
- 6 ss TINE® Cottage Cheese Original
- 100 g TINE® Gudbrandsdalsost
- 4 ss tørkede ferske tranebær
- 4 ts gresskarkjerner
- 4 ts linfrø
Slik gjør du
1
Kok opp vann og melk og dryss i havregyn. La det koke i 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
2
Grovriv brunost på et rivjern og server grøten toppet med cottage cheese, revet brunost, tørkede tranebær, gresskarkjerner og linfrø.
TipsAlle type frø gjør seg godt som topping på havregrøt. Varier med solsikkefrø, chiafrø eller hampfrø.