Kyllingsandwich med kremet eple- og kålsalat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig god blings med kylling kan mette godt til middag. Kremet eple- og kålsalat er friskt og syrlig til. Her serveres det med sprøstekt bacon.

Antall porsjoner

Ingredienser

140 gbacon, i skiver
4 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
8 skiverbrød
4 stksalatblader

Eple-og kålsalat

8 dlhodekål, finstrimlet
1 stkeple, revet
1 stkgulrot, revet
2 ssmajones
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 tseplesidereddik
1 tssukker
½ tssalt
¼ tspepper
½ stksitron

Til servering

1 stkeple, i skiver
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sprøstek baconskiver i varm stekepanne, 3-4 minutter på hver side. Legg til side, og la trekke av seg på litt kjøkkenpapir.

      Tips:

      Bacon kan også stekes i ovnen. Legg skivene utover en stekeplate dekket med bakepapir, og stek øverst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

    2. Stek kyllingbryst på begge sider i baconfettet og smør til gjennomstekt, ca. 10 minutter. La hvile i 5 minutter.
    3. Bland kål, eple og gulrot med majones, rømme, eddik, sukker, salt og pepper. Smak til med sitronsaft, og eventuelt mer salt og pepper.
    4. Rist brødskivene. Del kyllingfilet i skiver, og anrett på skivene med salat, bacon, eple- og kålsalat. Topp med epleskiver.

Tips:

Skal du servere en sandwich til middag, er det fint å velge et skikkelig godt brød framfor hverdagskneipen. Se etter f.eks. fransk landbrød eller surdeigsbrød hos din lokale baker.

 Les kommentarer (2)

Kommentarer

  Legg til kommentar