Oppskrift og enkelt middagstips med Varm biffsandwich

Varm biffsandwich med stekte potetbåter

0
8
Enkel30 min
Enkel og god biffsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

  • 12 stk
    poteter
  • 2 ss
    solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Biffsandwich:

  • 4 stk
    tynne biffer av entrecôte (á 100 g)
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
    solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 3 ss
    tomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade (se tips-feltet)
  • 2 stk
    tomater
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    salatblader
  • 4 stk
    ciabatta eller skiver grovt brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.

Potetbåter:

  1. 2

    Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

Biffsandwich:

  1. 3

    Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.

    Tips

    Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.

  2. 4

    Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.

  3. 5

    Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.

  4. 6

    Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.

Tips

Ønsker du å lage din egen tomattapenade? For å lage det, tar du et lite glass soltørkede tomater (fjern oljen), 1 fedd hvitløk og litt salt og pepper i en blender. Skru på middels hastighet og spe på med olivenolje til blandingen er jevn og glatt. 

Del denne oppskriften: