Varm biffsandwich med stekte potetbåter
Enkel•30 min min
Enkel og god biffsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetbåter:
-
12 stkpoteter
-
2 sssolsikkeolje eller annen nøytral olje
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Biffsandwich:
-
4 stktynne biffer av entrecôte (á 100 g)
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
1 sssolsikkeolje eller annen nøytral olje
-
3 sstomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade (se tips-feltet)
-
2 stktomater
-
1 stkrødløk
-
4 stksalatblader
-
4 stkciabatta eller skiver grovt brød
Slik gjør du det
-
1
Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
Potetbåter:
-
2
Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
Biffsandwich:
-
3
Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.
Tips
Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.
-
4
Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.
-
5
Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
-
6
Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.