Oppskrift og enkelt middagstips med Varm biffsandwich

Varm biffsandwich med stekte potetbåter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Enkel og god biffsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

12 stk poteter
2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ ts salt
½ ts pepper

Biffsandwich:

4 stk tynne biffer av entrecôte (á 100 g)
¼ ts salt
½ ts pepper
1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 ss tomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade (se tips-feltet)
2 stk tomater
1 stk rødløk
4 stk salatblader
4 stk ciabatta eller skiver grovt brød

Slik gjør du det

    1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  1. Potetbåter:

    1. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  2. Biffsandwich:

    1. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.
      Tips!

      Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.

    2. Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.
    3. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
    4. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.
Tips!

Ønsker du å lage din egen tomattapenade? For å lage det, tar du et lite glass soltørkede tomater (fjern oljen), 1 fedd hvitløk og litt salt og pepper i en blender. Skru på middels hastighet og spe på med olivenolje til blandingen er jevn og glatt. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat