Spekemat med skjørostkrem
Enkel•30 min min
Spekemat er godt i seg selv, men denne oppskriften med frukt, skjørostkrem og byggryn smaker fantastisk. Nydelige smakskombinasjoner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlbyggryn
-
1 ssolivenolje
-
1 stksitron
-
¼ tssalt
-
4 stksmaksrik, fast plommer
-
2 sshonning
-
2 ssakevitt (kan sløyfes)
-
1 begerskjørost
-
½ beger
-
1 sspepperrot , revet
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ tssukker
-
½ tseplesidereddik
-
2 pakkerspekeskinke
-
1 pakkemorrpølse , eller annen spekepølse
Slik gjør du det
-
1
Kok byggryn i lettsaltet vann, til de er møre, ca. 20 min. Hell av vannet og vend de inn med litt olivenolje, sitronsaft og salt.
-
2
Del plommer i to og ta ut steiner. Del i båter.
-
3
Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Legg frukten med snittflaten ned i panna og stek i 1-2 min, til frukten mykner litt og får litt farge.
-
4
Ha på honning og deretter akevitt. La det koke til en karamellaktig saus. Ta pannen til side, og la frukten avkjøle litt.
-
5
Bland skjørost, rømme og pepperrot, og smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
-
6
Anrett skinken på en tallerken eller fat og legg spekepølsebiter spredt utover. Legg deretter frukt, skjørostkrem og byggryn på.
Tips
Varier med ulike typer skinke og pølser.