Skjørostmousse

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig mousse med skjørost og friske bringebær. Desserten bør stå kjølig i minst fire timer før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkeggeplommer
1 begerTINE Seterrømme
1 dlsukker
3 platergelatin
½ stksitron
½ stkappelsin
1 ½ dlTINE Kremfløte, pisket
1 begerskjørost
1 dlbringebær

Slik gjør du det

    1. Rør sammen eggeplomme, sukker og rømme, til det så vidt begynner å tykne.
    2. Legg gelatin i bløt. Klem saften ut av sitron og appelsin, og varm opp i en kjele. Smelt gelatinen deretter i den varme sitrussaften. Vend dette inn i eggemassen.
    3. Bland sammen pisket krem og skjørost. Vend skjørostkremen inn i eggemassen, og fyll i glass eller kopper.
    4. Dytt bringebær litt ned i moussen, og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.

Tips:

Server moussen sammen med litt bringebærsaus. Rør sammen 2 dl bringebær med 1-2 ss sukker til sukkeret løses opp. Kan siles gjennom en sil.

Kommentarer

  Legg til kommentar