Kremmerhus med bær og kesam

Kremmerhus med bær og kesam

2
9
Middels120 min
Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og kesam med vanilje. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.

  2. 2

    Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.

  3. 3

    Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  4. 4

    Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.

  5. 5

    Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.

    Tips

    Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.

Tips

Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll. 

Del denne oppskriften: