Kremmerhus med bær og kesam
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dl
-
25 ggjær
-
6 ½ dlhvetemel
-
1 ½ dlsammalt hvetemel
-
½ dlsukker
-
1 tskardemomme
-
75 g
-
1 stkegg
Fyll
-
2 dlbringebær
-
8 stkjordbær
-
1 stklime
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.
-
2
Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.
-
3
Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
-
4
Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.
-
5
Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.
Tips
Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.