Kremmerhus med bær og kesam

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og limekesam

Antall porsjoner

Utstyr

Tykt papir til kremmerhusene, aluminiumsfolie og bakepapir

Ingredienser

3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 ggjær
6 ½ dlhvetemel
1 ½ dlsammalt hvetemel
½ dlsukker
1 tskardemomme
75 gTINE Meierismør
1 stkegg

Fyll

2 dlbringebær
8 stkjordbær
1 stklime
3 dlKesam® Lime
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.
    2. Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.
    3. Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
    4. Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.
    5. Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.

      Tips:

      Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.

Tips:

Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll. 

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar