Kremmerhus med bær og kesam
Utførelse
MiddelsTid
Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og limekesam
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Utstyr
Tykt papir til kremmerhusene, aluminiumsfolie og bakepapirIngredienser
3 dl | Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett |
25 g | gjær |
6 ½ dl | hvetemel |
1 ½ dl | sammalt hvetemel |
½ dl | sukker |
1 ts | kardemomme |
75 g | TINE Meierismør |
1 stk | egg |
Fyll
2 dl | bringebær |
8 stk | jordbær |
1 stk | lime |
3 dl | Kesam® Lime |
Slik gjør du det
- Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.
- Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.
- Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.
- Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.
Tips:
Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.
Tips:
Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll.