Horn med eple- og nøttefyll

Horn med eple- og nøttefyll

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 90 min
Horn er dekorative, og smaker herlig. Denne oppskriften på 20 horn fylles med deilig eple- og nøttefyll. Det er lettere å lage horn enn du skulle tro, og de smaker helt fantastisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
125 g TINE Meierismør
2 dl TINE Matfløte
3 ss sukker
¼ ts salt
3 stk eggeplommer
7 ½ dl hvetemel

Eplefyll:

2 stk epler
2 ss sukker
2 ss vann

Nøttefyll:

½ dl hasselnøtter
25 g TINE Meierismør
½ dl sukker

Pynt:

1 stk egg til pensling
50 g grovhakkede hasselnøtter
½ dl perlesukker

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, og tilsett fløten. Varm til væsken blir fingervarm. Hell litt væske over gjæren, og rør slik at det løses opp. Tilsett resten av væsken, sukkeret, salt, eggeplommer og det meste av hvetemelet.
    2. Arbeid deigen sammen slik at den blir glatt og fin, og ikke klisser. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    3. Skrell eplene og skjær i terninger. Kok dem med sukker og vann på middels varme til de er myke. Avkjøl. Ha nøttene i en food processor, og la maskinen gå til de er malte. Tilsett smør og sukker, og kjør i ytterligere noen sekunder.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C. Del deigen i to og kjevle den til sirkler, ca. 32 cm i diameter. Skjær 10 snipper av hver leiv. Legg litt eplefyll og en teskje nøttefyll på hver snipp, der den er bredest.
    5. Rull sammen, form til horn, og legg dem med spissen ned på en stekeplate med bakepapir. Pisk egget og del hasselnøttene i små biter. Pensle hornene med sammenpisket egg, og strø på perlesukker og hakkede nøtter.
    6. Stek hornene midt i ovnen i ca. 8 minutter, og avkjøl på rist.
Tips!

#1: Du kan bytte ut eplefyllet med ferdig eplemos

#2: Disse hornene egner seg godt til frysing

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Caroline

    2 år siden
    Jeg skal prøve med på disse i dag. Ser veldig gode ut. Noen tips til hvordan jeg kan lage nøttefyllet når jeg ikke har food prosessor? Takk!

    Kommenter  (0)


  • Trine

    3 år siden
    Kjempegode! Vi fylte et par med Jarlsberg og skinke og det var også fantastisk. Deigen minnet nesten litt om croissant.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trine, Det hørtes fantastisk godt ut. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (0)


  • silje

    3 år siden
    Hei. Kan jeg bruke kun vanilje krem i disse?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Silje, Det høres kjempespennende ut med vaniljekrem i hornene. Jeg sier; kjør på :) Bare husk å ikke ha for mye krem i hver, da vaniljekremen kan begynne å koke litt og er det for mye krem i hornet, så vil de gå i stykker under stekingen. Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Inger Rakfjord

    4 år siden
    Så enkle å lage og de ble kjempegode. Jeg puttet i tillegg en teskje med ferdig kjøpt vaniljekrem i hvert horn. Ny favoritt 😄

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Inger, Veldig smart tips du kommer med der :) Takk for hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (2)


  • Marianne

    4 år siden
    Disse ble kjempegode!

    Kommenter  (7)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Så hyggelig tilbakemelding! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat