Horn med eple- og nøttefyll

Horn med eple- og nøttefyll

9
48
Enkel90 min
Horn er dekorative, og smaker herlig. Denne oppskriften på 20 horn fylles med deilig eple- og nøttefyll. Det er lettere å lage horn enn du skulle tro, og de smaker helt fantastisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplefyll:

 • 2 stk
  epler
 • 2 ss
  sukker
 • 2 ss
  vann

Nøttefyll:

Pynt:

 • 1 stk
  egg til pensling
 • 50 g
  grovhakkede hasselnøtter
 • ½ dl
  perlesukker

Slik gjør du det

 1. 1

  Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, og tilsett fløten. Varm til væsken blir fingervarm. Hell litt væske over gjæren, og rør slik at det løses opp. Tilsett resten av væsken, sukkeret, salt, eggeplommer og det meste av hvetemelet.

 2. 2

  Arbeid deigen sammen slik at den blir glatt og fin, og ikke klisser. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.

 3. 3

  Skrell eplene og skjær i terninger. Kok dem med sukker og vann på middels varme til de er myke. Avkjøl. Ha nøttene i en food processor, og la maskinen gå til de er malte. Tilsett smør og sukker, og kjør i ytterligere noen sekunder.

 4. 4

  Sett stekeovnen på 225 °C. Del deigen i to og kjevle den til sirkler, ca. 32 cm i diameter. Skjær 10 snipper av hver leiv. Legg litt eplefyll og en teskje nøttefyll på hver snipp, der den er bredest.

 5. 5

  Rull sammen, form til horn, og legg dem med spissen ned på en stekeplate med bakepapir. Pisk egget og del hasselnøttene i små biter. Pensle hornene med sammenpisket egg, og strø på perlesukker og hakkede nøtter.

 6. 6

  Stek hornene midt i ovnen i ca. 8 minutter, og avkjøl på rist.

Tips

#1: Du kan bytte ut eplefyllet med ferdig eplemos#2: Disse hornene egner seg godt til frysing

Del denne oppskriften: