Horn fra Bakeriet i Lom

Horn fra Bakeriet i Lom

Kommentarer 33
  • Middels
  • 120 min
Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode horn. Det er lettere å lage horn enn du skulle tro, og de smaker helt fantastisk. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge og bruke gode råvarer, som vårt eget TINE Meierismør. Av denne oppskriften får du 16 horn.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
5 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
1 kg hvetemel (ca)

Til pensling

1 stk egg
8 ss valmuefrø til strø

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
    2. Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
  1. Forheving

    1. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
  2. Utbaking og etterheving

    1. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 2, og kjevle hver av delene til flate kaker. Tenk deg at du kjevler en stor pizza. Deigen, som nå er flat og rund som en pizza, deles i 6-8 "pizzastykker".
      Trinn 1: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
    2. Ta et og et "pizzastykke" som du ruller fra den brede enden og inn mot spissen. Når du legger hornene på en bakeplate med bakepapir, bøyer du dem litt, slik at de får en liten sving på seg. Det er ikke så farlig om de ikke ser helt perfekte ut. Dekk dem med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og sett dem til heving på et lunt sted. Hornene skal bli dobbelt så store.
      Trinn 2: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
    3. Når hornene er ferdig hevet, pisker du sammen et egg og pensler hornene forsiktig.
      Trinn 3: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
    4. Strø på et fint lite dryss med valmuefrø. Hvis du ikke liker det, lar du det være. Stek hornene midt i ovnen på 180 °C i 20 minutter. De ferdig stekte hornene avkjøler du på rist.
      Trinn 4: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
Tips!

Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jessica

    1 år siden
    Hei, hvis jeg ønsker å la de stå over natten før steking, i hvilken temperatur bør de stå?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Jessica, Om du ønsker at de skal stå natten over må de settes kjølig så de ikke hever over evne :) God bakst!

      Kommenter  (0)

      • Anniken

        1 år siden
        Kan jeg fylle de med fyll også og sette de i kjøleskap over natten, slik at de bare er å steke dagen etter?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Anniken, Klart du kan :) Lykke til og god bakst!

          Kommenter  (0)


  • Rigmor Engesland

    2 år siden
    Når jeg skal steke to brett, kan jeg bruke varmluft?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Rigmor, Det kan du, men husk å skru ned varmen ca 25 grader :) Lykke til!

      Kommenter  (5)


  • Hanne Ridola Augensen

    2 år siden
    Kan jeg lage deigen dagen før og sette den svalt? Skal bake 64 stk... Tenker å sette den i romstemperatur en time før utbaking.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hanne, Det skal gå fint å sette deigen dagen før :)

      Kommenter  (8)


  • Christian

    2 år siden
    Hei. Takk for bra oppskrift. Noen anbefalinger ved å fryse dem??evt halvsteke dem?

    Kommenter  (50)


  • Maria

    2 år siden
    Hvor lang tid tror dere de trenger å etterheve?

    Kommenter  (18)

    • Jørgen

      2 år siden
      Jeg lot de etterheve i ca 1 time. Det fungerte ihvertfall veldig bra for meg. Fylte også noen av hornene med stekte baconterninger og ost og noen andre med skinke og ost. samme steketid

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Maria, Helt enig med Jørgen, en time er passe etterhevings :)

        Kommenter  (0)


  • Karin

    3 år siden
    Super oppskrift! Jeg anbefaler å fylle de med ost og skinke, evt toppet med revet ost. For grovere horn erstatter jeg 2dl av hvetemelet med grov sammalt hvete. Luftige, deilige horn hver gang! Anbefales!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karin, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Silje

    3 år siden
    Byttet ut halvt om halvt med sammalt hvete for en litt grovere variant. Helt nydelig :D

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Det er ingen problem å gjøre som du har gjort, og erstattet halvparten av hvetemelet med litt grovere mel. Tusen takk for innspillet :)

      Kommenter  (2)


  • Helene

    3 år siden
    Kan jeg bruke tørrgjær? Isåfall er det 25 gram da også?

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Helene, Ja, tørrgjær kan du helt fint bruke. Da holder det med 12 gram, altså en porsjonspose. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Veronika

    3 år siden
    Jeg fyller disse med både nugatti for unga og syltetøy for mor! Kjempegode og luftige hver gang!

    Kommenter  (6)


  • marie

    3 år siden
    Hvor mye er en porsjon ?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marie, Du får 16 horn på cirka 100 gram, av denne oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat