Ostefat til Halloween

Ostefat til Halloween

Feire høsten eller halloween med gode venner og et fantastisk ostefat.

Det er jo Halloween, så kanskje du tør å smake på en ost du aldri har smakt før?

Lag en deilig ostekveld denne høsten med gode venner, eller en miniversjon av dette brettet til en hyggelig hjemmekveld alene. Her har vi satt sammen et smakfullt ostefat med nydelige oster fra TINE® Ysteriene. Sammen med deilig tilbehør kan du komponere nye spennende opplevelser i hver munnfull.

Beregn 140-175 g totalt med ost per person.  De fleste liker mildere varianter som brie, så mange beregner litt mer av de mildere ostene. Men hvis du vet at vennene dine er godt bevandret i ost, kan du ta mer av de kraftigere slagene.

Til dette ostefatet trenger du

Tilbehør

Spennende tilbehør og et variert utvalg gjør ostene enda bedre. Da kan man komponere sine egne små munnfuller, og man begynner å anbefale hverandre gode kombinasjoner. Her har vi brukt tilbehør i høstfarger som både ser nydelig ut og smaker fantastisk.

Du trenger:

  • Røde og gule plommer 
  • Friske eller tørkede aprikoser 
  • Fersk timian 
  • Valnøtter og saltede mandler 
  • Rikelig med ostekjeks i forskjellige varianter, salte kjeks, kjeks med rug og noen lett krydret

Servering

Ha rikelig med kniver til fatet, så hver ost får sin egen kniv. Ostene er på sitt beste når de ikke er iskalde, men de myke ostene er enklere å skjære pent når de er kalde. Legg opp den kalde osten 1-1 ½ time før servering, fyll på med frukt, nøtter og kjeks, dekk med litt plastfolie og la stå i romtemperatur fram til servering. Hvis du skal pynte med friske urter som fersk timian kan det vente til rett før servering.  

Del denne artikkelen