
Byggrøt med eple og plomme
Enkel•20 min min
Et frisk og godt lite måltid som passer bra til både frokost og kvelds.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 g
-
500 gbyggrynsgrøt
Eplemos
-
500 ggrønt eple , i terninger
-
125 gsukker
-
¼ stkvaniljestang , delt og skrapt
Syltet plomme
-
500 gplommer , uten sten
-
250 gsukker
-
250 gvann
-
1 stkstjerneanis
Slik gjør du det
-
1
Bland yoghurt og byggrynsgrøt.
-
2
Ha eplebiter, sukker og vanilje i en kjele og kok opp forsiktig. Dersom eplene ikke slipper nok væske, tilsett litt vann. La stå og trekke til eplene er møre. Rør med jevne mellomrom. Avkjøl.
-
3
Legg plommene i vakuumposer. Kok opp sukker og vann med stjerneanis. Når alt sukkeret er oppløst, avkjøl. Fordel laken i vakuumposene med plommer. Forsegl og damp/trekk posene på 75 °C i cirka 20 minutter. Avkjøl posene. Del plommene før bruk.
-
4
Server lagvis: eplemos, yoghurt- og grøtblanding og plommer.
Tips
Topp gjerne med litt granola for ekstra krønsj.