Byggrøt med eple og plomme

Byggrøt med eple og plomme

0
0
Enkel20 min
Et frisk og godt lite måltid som passer bra til både frokost og kvelds. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplemos

  • 500 g
    grønt eple , i terninger
  • 125 g
    sukker
  • ¼ stk
    vaniljestang , delt og skrapt

Syltet plomme

  • 500 g
    plommer , uten sten
  • 250 g
    sukker
  • 250 g
    vann
  • 1 stk
    stjerneanis

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland yoghurt og byggrynsgrøt.

  2. 2

    Ha eplebiter, sukker og vanilje i en kjele og kok opp forsiktig. Dersom eplene ikke slipper nok væske, tilsett litt vann. La stå og trekke til eplene er møre. Rør med jevne mellomrom. Avkjøl.

  3. 3

    Legg plommene i vakuumposer. Kok opp sukker og vann med stjerneanis. Når alt sukkeret er oppløst, avkjøl. Fordel laken i vakuumposene med plommer. Forsegl og damp/trekk posene på 75 °C i cirka 20 minutter. Avkjøl posene. Del plommene før bruk.

  4. 4

    Server lagvis: eplemos, yoghurt- og grøtblanding og plommer.

    Tips

    Topp gjerne med litt granola for ekstra krønsj. 

Del denne oppskriften: