
Rester i jula
Har du rester av julemat? Her finner du våre beste tips til å bruke opp restene fra jula.
Har du rester fra julens middager? Her finner du kreative og smakfulle oppskrifter som hjelper deg med å bruke opp restene. Uansett om du har ribbe eller pinnekjøtt, surkål eller risgrøt til overs, kan restene enkelt brukes til å lage nye og smakfulle retter.
Ved å bruke opp matrestene bidrar du også til å redusere matsvinn, noe som er bra både for miljøet og lommeboken.
Rester av ribbe

Bao buns med asiatisk ribbe
Bao buns, eller steamed buns er dampede myke brød som vanligvis fylles med kjøtt og grønnsaker fra det asiatiske kjøkkenet. Her har vi laget en nydelig variant med ribberester og hot cheesy dressing.

Asiatisk ribbe med kinesiske pannekaker
Asiatisk ribbe eller pekingribbe servert med tynne pannekaker, hoisin saus og friske sprø grønnsaker er himmelsk godt. Dette er en perfekt måte å bruke ribberester på, skikkelig digg som alle vil elske!

Pizza med ribbe
Denne digge pizzaen har gode julesmaker og masse ost!

Lefse med ribbe, rødkål og eple
Har du ribbe og rødkål til overs? Bruk restene i wraps og server med deilig sennepskrem.

Lun julesalat med ribberester
Ribbe til overs? Server ribberestene i en enkel julesalat med pære, granateple, glaserte valnøtter og kremet sennepsdressing.

Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing
De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.

Ramen med ribberester
Det er mye godt du kan gjøre med ribberestene, men få ting slår det å servere dem i en varm nudelsuppe med frisk smaker.

Pai med ribberester
Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.
Rester av pinnekjøtt

Grilled cheese med pinnekjøtt
Ferdigkokt pinnekjøtt kan rives i biter og brukes i en skikkelig digg osteblings. Osten balanserer godt det salte kjøttet og du har perfekt dagen-derpå-mat.

Cheddar-vafler med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.

Pasta à la carbonara med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt igjen fra julen? Da må du prøve denne herlige versjonen av Pasta Carbonara med pinnekjøtt, sopp og Alpeost.
Kreativ med rester

Pepperkake-latte
Herlig varm pepperkake-latte med smak av krydder og honning, som toppes med krem og pepperkake. Perfekt for å komme i julestemning!

Kanelknuter med smak av jul
Til jul smaker det ekstra godt med hjemmelaget bakst. Prøv disse nydelige bollene med smak av pepperkaker. De kan også formes som kanelsnurrer.

Enchiladas med cheddar
Enchiladas er en populær meksikansk rett. Her har vi laget en variant med kalkunrester, men du kan også bruke ribbe eller andre rester. Ekstra god blir den om du topper den med cheddar.

Gløggtiramisu
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.

Rislapper
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.

Kakao med krem og pepperkakesmuler
Varm sjokolademelk med deilig krem og smak av jul setter stemningen! Hyggeligere blir det ikke.

Porsjonsostekaker med julesmak
Herlig kremet dessert, som den perfekte avslutning til en av julens mange middager.
Oppskrifter til jul
