Ramen med ribberester

Ramen med ribberester

2
11
Enkel30 min
Det er mye godt du kan gjøre med ribberestene, men få ting slår det å servere dem i en varm nudelsuppe med frisk smaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    ribberester
  • 2 ss
    hoisinsaus
  • 5 cm
    frisk ingefær
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 ss
    solsikkeolje
  • 8 dl
    kjøttkraft
  • ½ dl
    soyasaus
  • 2 ss
    ketjap manis (søt soyasaus)
  • 1 ss
    fiskesaus
  • 1 stk
    pak choy (evt kinakål) (ev. 4 mini-pak choy)
  • 4 stk
    vårløk
  • 4 stk
    kokte egg (smilende)
  • 2 dl
    bønnespirer
  • 200 g
    nudler
  • ½ ts
    sesamolje
  • 1 stk
    lime

Til servering

  • 4 ss
    frisk koriander
  • 4 ts
    sorte sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 170 °C. Del ribben i biter eller skiver og legg i en ildfast form. Pensle med hoisinsaus og legg folie lett over. Varm i ovnen i ca. 30 minutter eller til akkurat gjennomvarm.

  2. 2

    Del ingefær i skiver, knus hvitløkfedd lett med siden på en kniv og snitt chili. Fres i en gryte med olje i ca. 1 minutt. Hell over kraft, soyasaus og fiskesaus og kok opp. La småkoke til ønsket smak av ingefær, hvitløk og chili. Sil av og kok opp igjen.

  3. 3

    Del pak choy i biter og finsnitt vårløk. Kok egg i kokende vann til smilende, ca. 6 minutter.

  4. 4

    Ha nudler i den kokende kraften og kok i ca. 2 minutter. Tilsett pak choy, vårløk og bønnespirer og smak til med sesamolje og limesaft.

  5. 5

    Øs opp i boller, fordel de varme ribbebitene i. Skrell og del egg i to og legg i bollen. Topp med frisk koriander og sesamfrø.

Tips

Har du grønnsaksrester eller f.eks. frisk kål etter julemiddagen, kan du tilsette det i suppa. La det koke med noen minutter og server.

Del denne oppskriften: