Ramen med ribberester

Ramen med ribberester

0
  • Enkel
  • 30 min
Det er mye godt du kan gjøre med ribberestene, men få ting slår det å servere dem i en varm nudelsuppe med frisk smaker.

Ingredienser

600 g ribberester
2 ss hoisinsaus
5 cm frisk ingefær
4 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss solsikkeolje
8 dl kjøttkraft
½ dl soyasaus
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss fiskesaus
1 stk pak choy (evt kinakål) (ev. 4 mini-pak choy)
4 stk vårløk
4 stk kokte egg (smilende)
2 dl bønnespirer
200 g nudler
½ ts sesamolje
1 stk lime

Til servering

4 ss frisk koriander
4 ts sorte sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C. Del ribben i biter eller skiver og legg i en ildfast form. Pensle med hoisinsaus og legg folie lett over. Varm i ovnen i ca. 30 minutter eller til akkurat gjennomvarm.
    2. Del ingefær i skiver, knus hvitløkfedd lett med siden på en kniv og snitt chili. Fres i en gryte med olje i ca. 1 minutt. Hell over kraft, soyasaus og fiskesaus og kok opp. La småkoke til ønsket smak av ingefær, hvitløk og chili. Sil av og kok opp igjen.
    3. Del pak choy i biter og finsnitt vårløk. Kok egg i kokende vann til smilende, ca. 6 minutter.
    4. Ha nudler i den kokende kraften og kok i ca. 2 minutter. Tilsett pak choy, vårløk og bønnespirer og smak til med sesamolje og limesaft.
    5. Øs opp i boller, fordel de varme ribbebitene i. Skrell og del egg i to og legg i bollen. Topp med frisk koriander og sesamfrø.
Tips
Har du grønnsaksrester eller f.eks. frisk kål etter julemiddagen, kan du tilsette det i suppa. La det koke med noen minutter og server.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat