Ramen med ribberester
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gribberester
-
2 sshoisinsaus
-
5 cmfrisk ingefær
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 stkrød chili
-
1 sssolsikkeolje
-
8 dlkjøttkraft
-
½ dlsoyasaus
-
2 ssketjap manis (søt soyasaus)
-
1 ssfiskesaus
-
1 stkpak choy (evt kinakål) (ev. 4 mini-pak choy)
-
4 stkvårløk
-
4 stkkokte egg (smilende)
-
2 dlbønnespirer
-
200 gnudler
-
½ tssesamolje
-
1 stklime
Til servering
-
4 ssfrisk koriander
-
4 tssorte sesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 170 °C. Del ribben i biter eller skiver og legg i en ildfast form. Pensle med hoisinsaus og legg folie lett over. Varm i ovnen i ca. 30 minutter eller til akkurat gjennomvarm.
-
2
Del ingefær i skiver, knus hvitløkfedd lett med siden på en kniv og snitt chili. Fres i en gryte med olje i ca. 1 minutt. Hell over kraft, soyasaus og fiskesaus og kok opp. La småkoke til ønsket smak av ingefær, hvitløk og chili. Sil av og kok opp igjen.
-
3
Del pak choy i biter og finsnitt vårløk. Kok egg i kokende vann til smilende, ca. 6 minutter.
-
4
Ha nudler i den kokende kraften og kok i ca. 2 minutter. Tilsett pak choy, vårløk og bønnespirer og smak til med sesamolje og limesaft.
-
5
Øs opp i boller, fordel de varme ribbebitene i. Skrell og del egg i to og legg i bollen. Topp med frisk koriander og sesamfrø.