Enchiladas med cheddar
Enkel•45 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttsaus
-
1 stkløk , grovhakket
-
2 feddhvitløk , finhakket
-
2 ssnøytral olje
-
1 stkrød paprika , grovhakket
-
1 stkrød chili , finhakket
-
100 gsopp , grovhakket
-
1 boksmais (160 g)
-
1 tspaprikapulver
-
1 tschilipulver
-
2 tsspisskummen
-
1 bokschili bønner
-
1 bokshakkede hermetiske tomater
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 grester av kalkun
Ostesaus
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
5 dl
-
1 tstørket chiliflak
-
200 gTINE® Norsk Cheddar revet
-
¼ tssalt
Enchiladas
-
6 stktortillalefser
-
100 gTINE® Norsk Cheddar revet (til topping)
-
4 ssfrisk koriander
-
1 stkvårløk i tynne skiver
Guacamole av erter
-
200 gfrosne erter
-
1 ss
-
1 stklime (saften av)
-
¼ tssalt
Pico de gallo
-
50 gsjalottløk
-
2 feddhvitløk
-
¼ stkrød chili
-
250 gtomater
-
1 ssfrisk koriander
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
Kjøttsaus
-
1
Stek løk og hvitløk blank i ei gryte med olje. Tilsett paprika, chili, sopp og mais. Bland inn paprikapulver, chilipulver og spisskummen. Ha i bønner og hermetiske tomater og kok opp. Senk temperaturen og la blandingen så å småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett kalkun og bland det sammen med sausen.
Tips
Dersom du ønsker en tynnere saus kan du tilsette litt vann.
Ostesaus
-
2
Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og spe med melk til en klumpfri tykk saus. Kok i ca. 10 min. Ha i chili flakes og cheddar og smak til med salt.
Enchiladas
-
3
Sett stekeovnen på 180°C. Fordel kjøttsausen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Hell over ostesausen og strø revet ost på toppen. Stek i 10-15 min, eller til osten har fått en fin og gyllen farge.
-
4
Topp med vårløk og korriander og server med guacamole og pico de gallo.
Erteguacamole
-
5
Kok opp vann i en kjele og gi ertene et raskt oppkok. Avkjøl ertene i isvann og sil av. Kjør erter, crème fraîche og til en glatt krem. Smak til med salt.
Pico de gallo
-
6
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Grovhakk tomater og bland alt sammen i en bolle. Smak til med salt.