Enchiladas med cheddar
Enchiladas er en populær meksikansk rett. Her har vi laget en variant med kalkunrester, men du kan også bruke ribbe eller andre rester. Ekstra god blir den om du topper den med cheddar.
Enkel•45 min•6 personer
Ingredienser
Kjøttsaus
- 1 stykk løk, , grovhakket
- 2 fedd hvitløk, , finhakket
- 2 ss nøytral olje
- 1 stykk rød paprika, , grovhakket
- 1 stykk rød chili, , finhakket
- 100 g sopp, , grovhakket
- 1 boks mais, (160 g)
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ts spisskummen
- 1 boks chili bønner
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g rester av kalkun
Ostesaus
- 2 ss TINE® Meierismør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ts tørket chiliflak
- 200 g TINE® Norsk Cheddar, revet
- 0.25 ts salt
Enchiladas
- 6 stykk tortillalefse
- 100 g TINE® Norsk Cheddar, revet (til topping)
- 4 ss frisk koriander
- 1 stykk vårløk, i tynne skiver
Guacamole av erter
- 200 g frosne erter
- 1 ss TINE® Crème Fraîche Original
- 1 stykk lime, (saften av)
- 0.25 ts salt
Pico de gallo
- 50 g sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 0.25 stykk rød chili
- 250 g tomat
- 1 ss frisk koriander
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
Kjøttsaus
1
Stek løk og hvitløk blank i ei gryte med olje. Tilsett paprika, chili, sopp og mais. Bland inn paprikapulver, chilipulver og spisskummen. Ha i bønner og hermetiske tomater og kok opp. Senk temperaturen og la blandingen så å småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett kalkun og bland det sammen med sausen.
TipsDersom du ønsker en tynnere saus kan du tilsette litt vann.
Ostesaus
1
Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og spe med melk til en klumpfri tykk saus. Kok i ca. 10 min. Ha i chili flakes og cheddar og smak til med salt.
Enchiladas
1
Sett stekeovnen på 180°C. Fordel kjøttsausen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Hell over ostesausen og strø revet ost på toppen. Stek i 10-15 min, eller til osten har fått en fin og gyllen farge.
2
Topp med vårløk og korriander og server med guacamole og pico de gallo.
Erteguacamole
1
Kok opp vann i en kjele og gi ertene et raskt oppkok. Avkjøl ertene i isvann og sil av. Kjør erter, crème fraîche og til en glatt krem. Smak til med salt.
Pico de gallo
1
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Grovhakk tomater og bland alt sammen i en bolle. Smak til med salt.
TipsHer kan du gjerne bruke andre rester fra julematen.