Skip to main content

Enchiladas med cheddar

Enkel
45min

Enchiladas er en populær meksikansk rett. Her har vi laget en variant med kalkunrester, men du kan også bruke ribbe eller andre rester. Ekstra god blir den om du topper den med cheddar.

3.8
(4)
Next ImageEnchiladas med cheddar

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus

1 stk
løk, grovhakket
2 fedd
hvitløk, finhakket
2 ss
nøytral olje
1 stk
rød paprika, grovhakket
1 stk
rød chili, finhakket
100 g
sopp, grovhakket
1 boks
mais (160 g)
1 ts
paprikapulver
1 ts
chilipulver
2 ts
spisskummen
1 boks
chili bønner
1 boks
hakkede hermetiske tomater
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
rester av kalkun

Ostesaus

3 ss
hvetemel
1 ts
tørket chiliflak
0.25 ts
salt

Enchiladas

6 stk
tortillalefse
100 g
TINE® Norsk Cheddar revet (til topping)
4 ss
frisk koriander
1 stk
vårløk i tynne skiver

Guacamole av erter

200 g
frosne erter
1 stk
lime (saften av)
0.25 ts
salt

Pico de gallo

50 g
sjalottløk
2 fedd
hvitløk
0.25 stk
rød chili
250 g
tomat
1 ss
frisk koriander
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

Kjøttsaus

  1. Stek løk og hvitløk blank i ei gryte med olje. Tilsett paprika, chili, sopp og mais. Bland inn paprikapulver, chilipulver og spisskummen. Ha i bønner og hermetiske tomater og kok opp. Senk temperaturen og la blandingen så å småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett kalkun og bland det sammen med sausen.

    Tips

    Dersom du ønsker en tynnere saus kan du tilsette litt vann. 

Ostesaus

  1. Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og spe med melk til en klumpfri tykk saus. Kok i ca. 10 min. Ha i chili flakes og cheddar og smak til med salt.

Enchiladas

  1. Sett stekeovnen på 180°C. Fordel kjøttsausen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Hell over ostesausen og strø revet ost på toppen. Stek i 10-15 min, eller til osten har fått en fin og gyllen farge.

  2. Topp med vårløk og korriander og server med guacamole og pico de gallo.

Erteguacamole

  1. Kok opp vann i en kjele og gi ertene et raskt oppkok. Avkjøl ertene i isvann og sil av. Kjør erter, crème fraîche og til en glatt krem. Smak til med salt.

Pico de gallo

  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Grovhakk tomater og bland alt sammen i en bolle. Smak til med salt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du gjerne bruke andre rester fra julematen. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter