Enchiladas med cheddar

Enchiladas med cheddar

0
1
Enkel45 min
Enchiladas er en populær meksikansk rett. Her har vi laget en variant med kalkunrester, men du kan også bruke ribbe eller andre rester. Ekstra god blir den om du topper den med cheddar. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus

  • 1 stk
    løk , grovhakket
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 2 ss
    nøytral olje
  • 1 stk
    rød paprika , grovhakket
  • 1 stk
    rød chili , finhakket
  • 100 g
    sopp , grovhakket
  • 1 boks
    mais (160 g)
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 1 ts
    chilipulver
  • 2 ts
    spisskummen
  • 1 boks
    chili bønner
  • 1 boks
    hakkede hermetiske tomater
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    rester av kalkun

Ostesaus

Enchiladas

  • 6 stk
    tortillalefser
  • 100 g
    TINE® Norsk Cheddar revet (til topping)
  • 4 ss
    frisk koriander
  • 1 stk
    vårløk i tynne skiver

Guacamole av erter

Pico de gallo

  • 50 g
    sjalottløk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • ¼ stk
    rød chili
  • 250 g
    tomater
  • 1 ss
    frisk koriander
  • ¼ ts
    salt

Slik gjør du det

Kjøttsaus

  1. 1

    Stek løk og hvitløk blank i ei gryte med olje. Tilsett paprika, chili, sopp og mais. Bland inn paprikapulver, chilipulver og spisskummen. Ha i bønner og hermetiske tomater og kok opp. Senk temperaturen og la blandingen så å småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett kalkun og bland det sammen med sausen.

    Tips

    Dersom du ønsker en tynnere saus kan du tilsette litt vann. 

Ostesaus

  1. 2

    Smelt smør i en kjele. Tilsett mel og spe med melk til en klumpfri tykk saus. Kok i ca. 10 min. Ha i chili flakes og cheddar og smak til med salt.

Enchiladas

  1. 3

    Sett stekeovnen på 180°C. Fordel kjøttsausen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned. Hell over ostesausen og strø revet ost på toppen. Stek i 10-15 min, eller til osten har fått en fin og gyllen farge.

  2. 4

    Topp med vårløk og korriander og server med guacamole og pico de gallo.

Erteguacamole

  1. 5

    Kok opp vann i en kjele og gi ertene et raskt oppkok. Avkjøl ertene i isvann og sil av. Kjør erter, crème fraîche og til en glatt krem. Smak til med salt.

Pico de gallo

  1. 6

    Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander. Grovhakk tomater og bland alt sammen i en bolle. Smak til med salt.

Tips

Her kan du gjerne bruke andre rester fra julematen. 

Del denne oppskriften: