Grønnere taco med kremet guacamole
Grønnere taco med kremet guacamole er en tvist på den klassiske tacoen, hvor tacoskjell er erstattet med hjertesalat. Denne grønne taco-varianten har rømme i guacamolen, noe som gir en herlig kremet smak. Hjertesalaten gir friskhet, og tacoen toppes med syltet rødløk som gir både sødme og syrlighet. Grønnere taco er kanskje din nye favoritt-taco?
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
Syltet rødløk
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eddik, 7%
- 2 stykk rødløk, i skiver
Guacamole
- 2 stykk avokado
- 0.5 stykk lime, - saft og revet skall
- 2 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 0.5 ts salt
Taco
- 2 ss TINE® Meierismør
- 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 1 pose tacokrydder
- 2 stykk hjertesalat
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
Slik gjør du
1
Kok opp vann, sukker og eddik.
2
Ha i rødløk. La rødløken kjøle seg ned i væsken til du er ferdig med å lage taco, minst 20 minutter.
3
Del avokado i 2, ta ut steinen og mos avokadokjøtt med en gaffel.
TipsHvis du vil ha guacamolen helt glatt så kan du kjøre den med en stavmikser.
4
Rør inn lime og rømme. Smak til med salt.
TipsVil du ha litt ekstra smak kan du tilsette en halv finhakket rød chili og ett finhakket hvitløksfedd.
5
Smelt smør i en panne, og stek kjøttdeig til det er gjennomstekt.
6
Tilsett tacokrydder og følg anvisning på pakken.
7
Riv blader av hjertesalaten, skyll og tørk dem godt.
8
Legg salatbladene på et fat, slik at hvert blad ligner en liten skål. Fyll salatbladene med guacamole, kjøttdeig, revet ost, rømme og syltet rødløk. Topp med en ekstra skje guacamole.
TipsTopp med fersk koriander. Liker du ikke koriander kan du for eksempel også bruke bladpersille eller basilikum.