Håndkle og blad
Cottage cheese-taco
(133133)

Cottage cheese-taco

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Bønner og cottage cheese sammen er en skikkelig proteinbombe, og krydret med tacokrydder blir det fredagsstemning. Supert til middag, men også etter trening.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
2 sstacokrydder (2 ss er ca. det samme som 1 pose tacokrydder)
400 gkidneybønner
250 gTINE Mager Cottage Cheese
1 stkchili

Til servering

8 stkgrove tortillalefser
2 dlsalatblanding
1 stkavokado
2 dlTINE Revet Ost Original
4 sstomatsalsa
4 ssKesam® Mager Naturell 300 g, eller rømme
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og hvitløk, og stek gyllent i smør i ca. 5 minutter. Tilsett tacokrydder og rør godt.
  2. Skyll bønnene godt og ha de i panna. Varm blandingen godt opp før du vender inn cottage cheese. Cottage cheesen vil smelte om du lar den steke for lenge. Følg med, og løft panna av plata så snart du har fått ønsket konsistens på blandingen. Ha litt vann i panna om blandingen blir tørr.
   Blått hjerte
   Tips!

   Rør gjerne inn litt mais samtidig med bønnene. Det gir både fin farge og konsistens. Lager du til 4 personer passer en boks på ca. 150 gram.

  3. Strimle salat og del avokado i skiver. Server cottage cheese- og bønnefyllet i grove tortillalefser med finstrimlet salat, avokado, revet ost, salsa og Kesam®. Du kan selvfølgelig toppe det hele med mer cottage cheese også.
   Blått hjerte
   Tips!

   Server gjerne cottage cheese- og bønnefyllet som ekstra fyll til den vanlige taco-kvelden, så kan de som ønsker fylle tacoskjellet med det framfor kjøttdeig.

Blått hjerte
Tips!

Fyll cottage cheese- og bønneblandingen i store tortillawraps sammen med ost. Rull sammen og pakk i folie. Stek i ovn på 210 °C i ca. 15 minutter. Server med salsa og lettrømme og gjerne litt finsnittet frisk chili.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat