Skip to main content

Cottage cheese-taco

Enkel
30min

Bønner og cottage cheese sammen er en skikkelig proteinbombe, og krydret med tacokrydder blir det fredagsstemning. Supert til middag, men også etter trening.

4.5
(160)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
tacokrydder (2 ss er ca. det samme som 1 pose tacokrydder)
400 g
kidneybønner
1 stk
chili

Til servering

8 stk
grove tortillalefse
2 dl
salatblanding
1 stk
avokado
4 ss
tomatsalsa
4 ss

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk, og stek gyllent i smør i ca. 5 minutter. Tilsett tacokrydder og rør godt.

  2. Skyll bønnene godt og ha de i panna. Varm blandingen godt opp før du vender inn cottage cheese. Cottage cheesen vil smelte om du lar den steke for lenge. Følg med, og løft panna av plata så snart du har fått ønsket konsistens på blandingen. Ha litt vann i panna om blandingen blir tørr.

    Tips

    Rør gjerne inn litt mais samtidig med bønnene. Det gir både fin farge og konsistens. Lager du til 4 personer passer en boks på ca. 150 gram.

  3. Strimle salat og del avokado i skiver. Server cottage cheese- og bønnefyllet i grove tortillalefser med finstrimlet salat, avokado, revet ost, salsa og Kesam®. Du kan selvfølgelig toppe det hele med mer cottage cheese også.

    Tips

    Server gjerne cottage cheese- og bønnefyllet som ekstra fyll til den vanlige taco-kvelden, så kan de som ønsker fylle tacoskjellet med det framfor kjøttdeig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fyll cottage cheese- og bønneblandingen i store tortillawraps sammen med ost. Rull sammen og pakk i folie. Stek i ovn på 210 °C i ca. 15 minutter. Server med salsa og lettrømme og gjerne litt finsnittet frisk chili.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter