Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Vafler
3 stykk egg
5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
300 g potetmos
250 g TINE® Norsk Cheddar, revet
2 ss TINE® Meierismør, (til steking)
Maisstuing
1 stykk sjalottløk
1 fedd hvitløk
240 g mais, (2 små bokser)
1 dl TINE® Kremfløte
0.5 stykk rød chili, , finhakket
1 ss TINE® Meierismør
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
Pico de gallo
50 g sjalottløk, , finhakket
2 fedd hvitløk, , finhakket
250 g tomat, , grovhakket
5 g rød chili, , finhakket
1 ss frisk koriander, , finhakket
0.25 ts salt
Topping
200 g stekte padron
400 g ferdig tilberedt pinnekjøtt
Slik gjør du
Vafler
1
Pisk egg i en bolle og bland inn melk, bakepulver, potetmos og cheddar. Smelt smør i vaffeljernet og stek vaflene til de er lys brune. Avkjøl vaflene på en rist.
Maisstuing
1
Stek løk og hvitløk i smør i noen minutter. Sil av maisen og skyll den. Tilsett mais og chili i stekepannen og stek i ca. 1 min. Tilsett fløte og det til en glatt pure med en stavmikser. Smak til salt og pepper.
Pico de gallo
1
Bland sammen sjalottløk, hvitløk, tomater, chili og koriander i en bolle og smak til med salt.
Topping
1
Start med å bre maisstuing over vaffelen. Topp med pico de gallo, padrons og pinnekjøtt.
Tips
Du kan bruke andre rester av kjøtt og fisk. Det blir ekstra godt hvis du skviser litt lime på toppen.
Lagre
Skriv ut
Del
Cheddar-vafler med pinnekjøtt
Enkel
40min
Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.