Skip to main content

Cheddar-vafler med pinnekjøtt

Enkel
40min

Har du rester av pinnekjøtt og potetmos? Da må du prøve disse gode og mettende vaflene med smak av cheddar.

(0)
Next ImageCheddar-vafler med pinnekjøtt

Ingredienser

Antall porsjoner

Vafler

3 stk
egg
300 g
potetmos
2 ss
TINE® Meierismør (til steking)

Maisstuing

1 stk
sjalottløk
1 fedd
hvitløk
240 g
mais (2 små bokser)
0.5 stk
rød chili, finhakket
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pico de gallo

50 g
sjalottløk, finhakket
2 fedd
hvitløk, finhakket
250 g
tomat, grovhakket
5 g
rød chili, finhakket
1 ss
frisk koriander, finhakket
0.25 ts
salt

Topping

200 g
stekte padron
400 g
ferdig tilberedt pinnekjøtt

Fremgangsmåte

Vafler

  1. Pisk egg i en bolle og bland inn melk, bakepulver, potetmos og cheddar. Smelt smør i vaffeljernet og stek vaflene til de er lys brune. Avkjøl vaflene på en rist.

Maisstuing

  1. Stek løk og hvitløk i smør i noen minutter. Sil av maisen og skyll den. Tilsett mais og chili i stekepannen og stek i ca. 1 min. Tilsett fløte og det til en glatt pure med en stavmikser. Smak til salt og pepper.

Pico de gallo

  1. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, tomater, chili og koriander i en bolle og smak til med salt.

Topping

  1. Start med å bre maisstuing over vaffelen. Topp med pico de gallo, padrons og pinnekjøtt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bruke andre rester av kjøtt og fisk. Det blir ekstra godt hvis du skviser litt lime på toppen.  

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter