Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær
Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 3 dl sammalt hvete, fin
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 stykk egg
- 3 dl TINE® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
TIL SERVERING
- 3 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 1 dl rørte tyttebær
- 12 skive spekeskinke
- 4 ss hakket gressløk
- 4 dl småbladet salat
- 1 dl spirer
Slik gjør du
1
Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
2
Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
3
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som
trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
TipsBrunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.
4
Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.
TipsDenne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.