Skip to main content

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Enkel
30min

Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

4.4
(8)
Next ImageGrove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3 dl
sammalt hvete, fin
1 dl
hvetemel
1 dl
havregryn
1 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
1 stk
egg
1 ss
TINE® Meierismør til steking

TIL SERVERING

3 dl
TINE Lettrømme Økologisk
1 dl
rørte tyttebær
12 skiver
spekeskinke
4 ss
hakket gressløk
4 dl
småbladet salat
1 dl
spirer

Fremgangsmåte

  1. Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.

  2. Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.

  3. Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.

    Tips

    Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.

  4. Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter