Skip to main content

Søtpotetvafler med kylling fra Kokkelandslaget

Enkel
40min

Aron Espeland, Kokkelandslaget: «Her er mitt tips til en frisk og mettende vaffel som passer fint til både lunsj og middag. God påske!»

4.3
(7)
Next ImageSøtpotetvafler med kylling fra Kokkelandslaget

Ingredienser

Antall porsjoner

Vafler

350 g
søtpotet
3 stk
egg
1 dl
sammalt hvete, fin
2 stk
vårløk
1 dl
hakket persille
150 g
Revet JARLSBERG®
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Rømmedressing

4 g
chili
8 g
hvitløk
2 ts
salt
2 ts
pepper
1 stk
lime, saften

Grønnsaker

1 stk
purre (det hvite nederst)
2 stk
gulrot
1 stk
agurk
1 stk
granateple

Kylling

500 g
kyllinglårfilet
3 ts
salt
2 ts
pepper
2 ss
olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv søtpoteten grovt. Legg på et par lag kjøkkenpapir med et par lag papir på toppen. Klem ned slik at papiret trekker til seg mest mulig væske fra poteten.

    Søtpotetvafler med speilegg og avokado
  2. Pisk egg i en bolle og bland inn melk og mel.

  3. Hakk vårløk og persille og ha i bollen. Bland inn ost, søtpotet, salt og pepper. Stek vafler.

  4. Finhakk chili og riv hvitløk fint på et rivjern. Ha chili og hvitløk i rømmen og rør godt. Tilsett salt, pepper og lime. Sett rømmedressingen kaldt og la den stå i minimum 20 minutter.

  5. Kutt purreløk, gulrot og agurk i staver som er ca. 3 mm tykke og 4 cm lange.

  6. Legg staver av gulrot og purre i vann med isbiter i 10 min, slik at de blir sprø. Agurkstavene skal ikke i isvann.

  7. Del granateple i to og ta ut kjernene.

  8. Kutt kyllinglårfileter i terninger 1 x 1 cm. Krydre med salt og pepper. Sett en stekepanne på høy varme. Ha olje i pannen og tilsett kyllingen. Stek i ca. 1 minutt på hver side, til kyllingen er ferdig stekt. Ta kyllingen ut av pannen og la den hvile i 2 minutter før servering.

  9. Tørk av grønnsakene som har ligget i isvann. Fordel rømmedressing utover vaffelen, legg på kylling og grønnsaker og topp med granateplekjerner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter