Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Digge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget

Enkel
40min

Inger Renathe Østmo, Kokkelandslaget : "Har du rester fra påskemiddagen? Lag vafler toppet med nydelig sprøstekt lammelår! Inviter til påskebrunsj eller lag en deilig vaffelsandwich til matpakka og dra på tur".

4.8
(4)
Next ImageDigge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget

Ingredienser

Porsjoner

Ingredienser

4 stk
vaffelplate

Syltet rødløk

3 dl
vann
2 dl
sukker
1 dl
eddik
0.5 ts
salt (smak til)
200 g
rødløk i skiver

Pepperrotkrem

0.25 ts
salt (smak til)
5 g
revet pepperrot

Lammekjøtt

320 g
ferdigstekt lammekjøtt (rester fra lammelårmiddagen)
0.5 dl
solsikkeolje
1 stk
liten løk, finhakket
100 g
ruccola

Slik gjør du

Vafler

  1. Start med å lage vafler. Bruk oppskriften på vaffelplatene som du finner i oppskriften "Grove vafler med ost og skinke".

    Oppskrift på grove vafler finner du her!

Syltet rødløk

  1. Kok opp vann, sukker, eddik og salt. Tilsett rødløken og kok et par minutter. Avkjøl løken i laken.

Pepperrotkrem

  1. Pisk fløten stiv. Vend inn rømme og smak til med salt og finrevet pepperrot. Har du ikke fersk pepperrot, kan du fint bruke pepperrot fra tube.

Lammekjøtt

  1. Stek biter av lammekjøtt i en stekepanne med litt solsikkeolje og finhakket løk. Tilsett smøret mot slutten av steketiden for å karamellisere kjøttet sammen med smøret i pannen.

  2. Topp vaflene med rucculasalat, stekt lam, pepperrotkrem og syltet rødløk. Server og nyt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter