Digge vafler med lammelår fra Kokkelandslaget
Inger Renathe Østmo, Kokkelandslaget : "Har du rester fra påskemiddagen? Lag vafler toppet med nydelig sprøstekt lammelår! Inviter til påskebrunsj eller lag en deilig vaffelsandwich til matpakka og dra på tur".
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Syltet rødløk
- 3 dl vann
- 2 dl sukker
- 1 dl eddik
- 0.5 ts salt, (smak til)
- 200 g rødløk, i skiver
Pepperrotkrem
- 1 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 0.25 ts salt, (smak til)
- 5 g revet pepperrot
Lammekjøtt
- 320 g ferdigstekt lammekjøtt, (rester fra lammelårmiddagen)
- 0.5 dl solsikkeolje
- 1 stykk liten løk, , finhakket
- 50 g TINE® Meierismør
- 100 g ruccola
Slik gjør du
Vafler
1
Start med å lage vafler. Bruk oppskriften på vaffelplatene som du finner i oppskriften "Grove vafler med ost og skinke".
TipsOppskrift på grove vafler finner du her!
Syltet rødløk
1
Kok opp vann, sukker, eddik og salt. Tilsett rødløken og kok et par minutter. Avkjøl løken i laken.
Pepperrotkrem
1
Pisk fløten stiv. Vend inn rømme og smak til med salt og finrevet pepperrot. Har du ikke fersk pepperrot, kan du fint bruke pepperrot fra tube.
Lammekjøtt
1
Stek biter av lammekjøtt i en stekepanne med litt solsikkeolje og finhakket løk. Tilsett smøret mot slutten av steketiden for å karamellisere kjøttet sammen med smøret i pannen.
2
Topp vaflene med rucculasalat, stekt lam, pepperrotkrem og syltet rødløk. Server og nyt.