Pasta à la carbonara med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt igjen fra julen? Da må du prøve denne herlige versjonen av Pasta Carbonara med pinnekjøtt, sopp og Alpeost.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk sjalottløk, , finhakket
- 2 fedd hvitløk, , finhakket
- 150 g aromasopp, , skivet
- 2 ss soyasaus
- 4 dl TINE® Matfløte
- 1 ss Dijonsennep
- 4 kvist frisk timian, , finhakket
- 100 g TINE® Norsk Alpeost Blokk
- 400 g pinnekjøtt
- 2 ss frisk persille, , grovhakket
Slik gjør du
1
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Smelt smør og stek løk og sopp til løken er blank, og soppen har fått en gyllen farge. Tilsett hvitløk og stek i 2 minutter til. Ha i soyasaus, fløte og dijonsennep og rør inn timian og revet ost. La det småkoke i 5-10 minutter.
2
Plukk pinnekjøttet fra beinet og riv i grove biter. Stek kjøttet i en stekepanne til det får en lett stekeskorpe.
3
Tilsett den ferdigkokte pastaen i sausen og vend inn pinnekjøttet.
4
Server pastaen med revet Apleost og frisk persille.
TipsDu kan bruke ribbe eller andre kjøttrester.