Skip to main content

Lun julesalat med ribberester

Enkel
30min

Ribbe til overs? Server ribberestene i en enkel julesalat med pære, granateple, glaserte valnøtter og kremet sennepsdressing.

4.5
(2)
Next ImageLun julesalat med ribberester

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
ribberester
2 stk
pære
10 stk
daddel
1 ss
honning
1 stk
hjertesalat
1 stk
endiviesalat
1 pakke
ruccola (1 pakke = ca. 70 g)
0.5 stk
granateple
4 ss
hakkede brente mandler

Kremet sennepsdressing

1 dl
majones
2 ts
Dijonsennep
1 ss
honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del ribbe i biter. Skjær pærer og dadler i båter, og varm alt i en stekepanne med smør og honning til pærene er møre, ca. 10 minutter.

  2. Rør sammen rømme, majones, sennep, honning, salt og pepper til en glatt dressing. Slå frøene ut av granateplet.

  3. Del hjertesalat og endive i biter, og legg utover et serveringsfat med ruccola. Fordel ribbe- og pæreblandingen utover. Slå ut kjernene av granateple og dryss over med hakkede nøtter. Server med dressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du rødkål og rosenkål til overs, kan de finstrimles og blandes inn. Kokte poteter kan deles i biter og stekes med ribben.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter