Lun julesalat med ribberester

Lun julesalat med ribberester

0
  • Enkel
  • 30 min
Ribbe til overs? Server ribberestene i en enkel julesalat med pære, granateple, glaserte valnøtter og kremet sennepsdressing.

Ingredienser

500 g ribberester
2 stk pærer
10 stk dadler
1 ss TINE Meierismør
1 ss honning
1 stk hjertesalat
1 stk endiviesalat
1 pakke ruccola (1 pakke = ca. 70 g)
½ stk granateple
4 ss hakkede brente mandler

Kremet sennepsdressing

2 dl TINE Lettrømme 10 %
1 dl majones
2 ts Dijonsennep
1 ss honning
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Del ribbe i biter. Skjær pærer og dadler i båter, og varm alt i en stekepanne med smør og honning til pærene er møre, ca. 10 minutter.
    2. Rør sammen rømme, majones, sennep, honning, salt og pepper til en glatt dressing. Slå frøene ut av granateplet.
    3. Del hjertesalat og endive i biter, og legg utover et serveringsfat med ruccola. Fordel ribbe- og pæreblandingen utover. Slå ut kjernene av granateple og dryss over med hakkede nøtter. Server med dressing.
Tips
Har du rødkål og rosenkål til overs, kan de finstrimles og blandes inn. Kokte poteter kan deles i biter og stekes med ribben.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat