
Lun julesalat med ribberester
Enkel•30 min min
Ribbe til overs? Server ribberestene i en enkel julesalat med pære, granateple, glaserte valnøtter og kremet sennepsdressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gribberester
-
2 stkpærer
-
10 stkdadler
-
1 ss
-
1 sshonning
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkendiviesalat
-
1 pakkeruccola (1 pakke = ca. 70 g)
-
½ stkgranateple
-
4 sshakkede brente mandler
Kremet sennepsdressing
-
2 dl
-
1 dlmajones
-
2 tsDijonsennep
-
1 sshonning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del ribbe i biter. Skjær pærer og dadler i båter, og varm alt i en stekepanne med smør og honning til pærene er møre, ca. 10 minutter.
-
2
Rør sammen rømme, majones, sennep, honning, salt og pepper til en glatt dressing. Slå frøene ut av granateplet.
-
3
Del hjertesalat og endive i biter, og legg utover et serveringsfat med ruccola. Fordel ribbe- og pæreblandingen utover. Slå ut kjernene av granateple og dryss over med hakkede nøtter. Server med dressing.