Skip to main content

Pai med ribberester

Enkel
1t 30min

Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.

4.8
(6)
Next ImagePai med ribberester

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Paibunn

3.5 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
3 ss
vann

Paifyll

1 stk
løk, finhakket
2 fedd
hvitløk, finhakket
1 stk
rød chili, finhakket
3 stk
tomat
100 g
sopp
100 g
bakt paprika
300 g
ribberester
1 boks
hermetiske tomater
1 ss
frisk timian, finhakket
1 ts
salt
500 g
potetmos

Fremgangsmåte

Paibunn

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.

  2. Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.

  3. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.

Paifyll

  1. Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.

  2. Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.

  3. Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne paien kan du bruke ulike kjøttrester. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter