
Pai med ribberester
Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Paifyll
Fremgangsmåte
Paibunn
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.
- 2
Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.
- 3
Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
Paifyll
- 4
Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.
- 5
Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.
- 6
Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.
Tips