Antall porsjoner
4
1. Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.
2. Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.
3. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
4. Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.
5. Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.
6. Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.
Tips
Pai med ribberester
Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.
porsjoner