Pai med ribberester
Enkel•90 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
50 g
-
1 ½ ts
-
½ tssalt
-
3 ssvann
Paifyll
-
1 ss
-
1 stkløk , finhakket
-
2 feddhvitløk , finhakket
-
1 stkrød chili , finhakket
-
3 stktomater
-
100 gsopp
-
100 gbakt paprika
-
300 gribberester
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 ssfrisk timian , finhakket
-
1 tssalt
-
200 gTINE® Norsk Cheddar revet
-
500 gpotetmos
Slik gjør du det
Paibunn
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.
-
2
Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.
-
3
Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
Paifyll
-
4
Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.
-
5
Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.
-
6
Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.