Kjøttpai med julesmak

Pai med ribberester

0
6
Enkel90 min
Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.  

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

Paifyll

  • 1 ss
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 1 stk
    rød chili , finhakket
  • 3 stk
    tomater
  • 100 g
    sopp
  • 100 g
    bakt paprika
  • 300 g
    ribberester
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 ss
    frisk timian , finhakket
  • 1 ts
    salt
  • 200 g
  • 500 g
    potetmos

Slik gjør du det

Paibunn

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.

  2. 2

    Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.

  3. 3

    Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.

Paifyll

  1. 4

    Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.

  2. 5

    Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.

  3. 6

    Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.

Tips

I denne paien kan du bruke ulike kjøttrester. 

Del denne oppskriften: