Pai med ribberester
Alle julens kjøtt- og potetrester kan brukes i denne paien. Toppet med deilig cheddar blir denne paien alt annet enn restemat.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Paibunn
- 3.5 dl hvetemel
- 50 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 0.5 ts salt
- 3 ss vann
Paifyll
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk løk, , finhakket
- 2 fedd hvitløk, , finhakket
- 1 stykk rød chili, , finhakket
- 3 stykk tomat
- 100 g sopp
- 100 g bakt paprika
- 300 g ribberester
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss frisk timian, , finhakket
- 1 ts salt
- 200 g TINE Norsk Cheddar Revet
- 500 g potetmos
Slik gjør du
Paibunn
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Bland hvetemel, smør, Kesam, salt og vann i en food prosessor og la maskinen gå til det blir en samlet deig. La deigen ligge kjølig i ca. 30 minutter mens du lager fyllet.
2
Smør en 22 cm rund kakeform. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten.
3
Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
Paifyll
1
Stek løken blank i smør. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 min. Kutt tomater, sopp, paprika, kalkun og ribbe i grove biter og stek noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og timian og kok opp til det får en fyldig konsistens. Smak til med salt.
2
Bland potetmos og cheddar (spar litt av cheddaren til topping). Legg potetmosblandingen i bunnen av formen, legg så på kjøttfyllet og strø resten av cheddaren på toppen. Pynt med rester av paideigen.
3
Senk temperaturen på oven til 160 °C. Stek i ca. 30 min eller til den blir gyllen og fin på toppen.
TipsI denne paien kan du bruke ulike kjøttrester.