Bao buns med asiatisk ribbe
Bao buns, eller steamed buns er dampede myke brød som vanligvis fylles med kjøtt og grønnsaker fra det asiatiske kjøkkenet. Her har vi laget en nydelig variant med ribberester og hot cheesy dressing.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
Hot cheesy dressing
- 1 beger TINE® Crème Fraîche Original, (1 beger = 300 g)
- 60 g TINE® Norsk Cheddar, revet
- 1 ts tomatpuré
- 4 ts sriracha
- 2 ss limesaft
Bao buns
- 4 stykk Bao bun
- 8 ss hoisinsaus
- 200 g ribberester
- 8 stykk agurkskive, eller stenger
- 1 stykk vårløk, , i tynne skiver
- 1 stykk rød chili, , i tynne skiver
- 20 g frisk koriander
- 4 ss sprøstekt løk
Slik gjør du
Hot cheesy dressing
1
Kjør Crème Fraîche, cheddarost, tomatpure, srirachasaus og limejuice til en glatt og kremete dressing med en stavmikser eller blender.
2
Sett stekeovnen på 150 ℃. Kutt opp ribben i biter på ca. 1x1 cm og stek i ca. 10 min. Varm Bao buns etter anvisning på pakken.
TipsBao buns kan varmes i en bambus dampkoker i ca. 10min, eller i mikrobølgeovn på en tallerken med plastfilm over ca. 3-4min.
3
Brett opp Bao bunsene og smør på hoisinsaus og fyll med ribbe, agurk, vårløk, chili, fritert hvitløk og hot cheesy dressing. Avslutt med litt mer hoisinsaus og koriander på toppen.
TipsFerdige Bao buns finner du i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker.