
Bao buns med asiatisk ribbe
Middels•30 min10 min
Bao buns, eller steamed buns er dampede myke brød som vanligvis fylles med kjøtt og grønnsaker fra det asiatiske kjøkkenet. Her har vi laget en nydelig variant med ribberester og hot cheesy dressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hot cheesy dressing
-
1 begerTINE® Crème Fraîche Original (1 beger = 300 g)
-
60 gTINE® Norsk Cheddar revet
-
1 tstomatpuré
-
4 tssriracha
-
2 sslimesaft
Bao buns
-
4 stkBao buns
-
8 sshoisinsaus
-
200 gribberester
-
8 stkagurkskiver eller stenger
-
1 stkvårløk , i tynne skiver
-
1 stkrød chili , i tynne skiver
-
20 gfrisk koriander
-
4 sssprøstekt løk
Slik gjør du det
Hot cheesy dressing
-
1
Kjør Crème Fraîche, cheddarost, tomatpure, srirachasaus og limejuice til en glatt og kremete dressing med en stavmikser eller blender.
-
2
Sett stekeovnen på 150 ℃. Kutt opp ribben i biter på ca. 1x1 cm og stek i ca. 10 min. Varm Bao buns etter anvisning på pakken.
Tips
Bao buns kan varmes i en bambus dampkoker i ca. 10min, eller i mikrobølgeovn på en tallerken med plastfilm over ca. 3-4min.
-
3
Brett opp Bao bunsene og smør på hoisinsaus og fyll med ribbe, agurk, vårløk, chili, fritert hvitløk og hot cheesy dressing. Avslutt med litt mer hoisinsaus og koriander på toppen.