
Char siu bao – dampede buns med bbq-kjøtt
Dampede melboller fylt med saftig kjøtt og fyldig saus er en klassisk dim sum-rett. Her har vi brukt ferdig pulled pork, men tradisjonelt lages fyllet av kinesisk grillet svineribbe (char siu).

Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør og rør sammen med lunket vann, gjær og sukker. Tilsett mesteparten av melet og elt til en smidig deig. Elt inn mer mel om deigen virker klissete. Dekk til og la heve i 1,5-2 timer eller til dobbelt størrelse.
- 2
Del eller riv kjøttet i biter og hakk vårløk. Varm sesamolje i en stekepanne og stek kjøttet med vårløk, sukker, soya, salt og five spice. Vend inn hoisinsaus og bbq-saus.
Tips
Disse bollen kan fylles med all slags kjøtt, f.eks. ferdiggrillet kylling revet i biter, stekt kjøttdeig eller kjøttrester fra gårdagens middag. - 3
Del bolledeigen i 18 emner og rull til boller. Ta olje på hendene og trykk dem litt flate i hendene. Legg 1-2 ss fyll i midten og dra deigen over fyllet og press sammen slik at fyllet blir forseglet i bollen.
- 4
Legg bollene med skjøten ned i en dampkjele eller bambussteamer, og damp i ca. 10 minutter.