
Dumplings med svinekjøtt
Dumplings, dampede små smaksbomber pakket inn i tynn deig, er en viktig del av dim sum-måltidet, den kinesiske varianten av tapas. Disse er fylt med svinekjøtt, vårløk, ingefær og kinakål.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Dipp-saus
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
La wonton-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
- 2
Skjær av det grønne på kinakålen og legg til side, Finsnitt det hvite på kinakålen og bland med salt. I en bolle Sett til side i ca. 10 minutter.
- 3
Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland med kjøttdeig, soyasaus, sesamolje og pepper.
- 4
Klem ut så mye vann av den saltede kinakålen du klarer og bland med kjøttfarsen.
- 5
Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet og legg 1 ts fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og fold deigen oppover rundt fyllet. Klem skjøtene sammen og mot hverandre ned mot fyllet slik at kantene blir forseilet.
- 6
Legg de ferdige dumplingsene over på bakepapir og dekk til med fuktig håndkle. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp.
- 7
Rør sammen soyasaus, riseddik, sukker, most hvitløk og sesamolje til en saus.
- 8
Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer over kokende vann i ca. 6 minutter. Server med engang.
Tips
Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt. - 9
Legg over på serveringsfat og gjenta med resten av dumplingsene. Dryss over sesamfrø og eventuelt noen urter. Server med dippsaus.
Tips