Klassisk bibimbap

Klassisk bibimbap

5
  • Enkel
  • 40 min
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle toppet med marinert kjøtt, sesongens grønnsaker, egg og kimchi. Retten skal være fargerik og hver ingrediens har gjerne en gitt symbolikk. Uansett smaker det veldig godt!

Ingredienser

5 dl vann
1 ts salt
3 dl jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss sesamfrø

CHILISAUS

1 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss brunt sukker
1 ss chilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
1 ts sesamolje

SYLTET AGURK

1 stk agurk
1 ss riseddik
1 ts sesamolje
½ ts salt
½ ts sukker

MARINERT BIFF

2 ss chilisaus
1 ss soyasaus
1 ts brunt sukker
1 ss sesamfrø
400 g biffstrimler

EGGEOMELETT

4 stk egg
4 ss Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

TOPPING

100 g sopp , gjerne shiitake
1 ss TINE Meierismør
150 g frisk spinat
1 ts sesamolje
1 ss sesamfrø
2 stk gulrøtter

TIL SERVERING

4 ss TINE Lettrømme 18 %
4 ss kimchi (se lenke til oppskrift)

Slik gjør du det

    1. Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
    2. Lag marinade ved å blande chilisaus, soyasaus og brunt sukker. Vend inn stimlet biffkjøtt og la marinere i ca. 30 minutter.
    3. Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
      Tips

      Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

    4. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og vend med riseddik, sesamolje, salt og sukker. La stå å trekke i ca. 15 minutter. Vend av og til.
    5. Pisk egg, melk, salt og pepper sammen og stek i en varm panne med smør. Rør litt rundt til egget begynner å sette seg. Senk varmen, legg på lokk og stek til egget har satt seg og den er gyllen under. Snu omeletten, gjerne ved å vende den over på en tallerken og skli den ned i pannen igjen, og stek omeletten videre. Del i biter.
    6. Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Sett til side. Fres spinaten myk, i samme panne som du stekte soppen, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø. Sett til side. Fres kjøttet med marinaden raskt i samme panne på høy varme til akkurat gjennomstekt.
    7. Riv gulrot. Fordel kokt ris i serveringsboller og topp med stekt kjøtt, omelett i biter, syltet agurk, revet gulrot, spinat og stekt sopp. Avslutt med en klatt rømme, kimchi og resten av chilisausen.
      Kimchi
Tips

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før eller bytt ut oksekjøtt med frest kjøttdeig, strimlet kylling eller hold den helt vegetar.

Kommentarer

  • Amalie

    5 måneder siden
    Hvor får man tak i gochujang i Norge?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Amalie,

      Du får det i flere utenlandske butikker og om du ikke finner det kan man bestille det gjennom flere nettbutikker :)

       (0)

      • Amalie

        4 måneder siden
        Takk for svar!

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat