Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle toppet med marinert kjøtt, sesongens grønnsaker, egg og kimchi. Retten skal være fargerik og hver ingrediens har gjerne en gitt symbolikk. Uansett smaker det veldig godt!
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ingredienser
5 dl
vann
1 ts
salt
3 dl
jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss
sesamfrø
CHILISAUS
1 ss
soyasaus
1 ss
riseddik
1 ss
brunt sukker
1 ss
chilipasta, gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før eller bytt ut oksekjøtt med frest kjøttdeig, strimlet kylling eller hold den helt vegetar.
Klassisk bibimbap
Enkel
40min
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle toppet med marinert kjøtt, sesongens grønnsaker, egg og kimchi. Retten skal være fargerik og hver ingrediens har gjerne en gitt symbolikk. Uansett smaker det veldig godt!
4.1
(66)
Ingredienser
5 dl
vann
1 ts
salt
3 dl
jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss
sesamfrø
CHILISAUS
1 ss
soyasaus
1 ss
riseddik
1 ss
brunt sukker
1 ss
chilipasta, gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før eller bytt ut oksekjøtt med frest kjøttdeig, strimlet kylling eller hold den helt vegetar.