Håndkle og blad
Klassisk bibimbap
(1414)

Klassisk bibimbap

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle toppet med marinert kjøtt, sesongens grønnsaker, egg og kimchi. Retten skal være fargerik og hver ingrediens har gjerne en gitt symbolikk. Uansett smaker det veldig godt!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dlvann
1 tssalt
3 dljasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 sssesamfrø

CHILISAUS

1 sssoyasaus
1 ssriseddik
1 ssbrunt sukker
1 sschilipasta, gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
1 tssesamolje

SYLTET AGURK

1 stkagurk
1 ssriseddik
1 tssesamolje
½ tssalt
½ tssukker

MARINERT BIFF

2 sschilisaus
1 sssoyasaus
1 tsbrunt sukker
1 sssesamfrø
400 gbiffstrimler

EGGEOMELETT

4 stkegg
4 ssTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør

TOPPING

100 gsopp, gjerne shiitake
1 ssTINE Meierismør
150 gfrisk spinat
1 tssesamolje
1 sssesamfrø
2 stkgulrøtter

TIL SERVERING

4 ssTINE Lettrømme 18 %
4 sskimchi (se lenke til oppskrift)
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
  2. Lag marinade ved å blande chilisaus, soyasaus og brunt sukker. Vend inn stimlet biffkjøtt og la marinere i ca. 30 minutter.
  3. Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
   Blått hjerte
   Tips!

   Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

  4. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og vend med riseddik, sesamolje, salt og sukker. La stå å trekke i ca. 15 minutter. Vend av og til.
  5. Pisk egg, melk, salt og pepper sammen og stek i en varm panne med smør. Rør litt rundt til egget begynner å sette seg. Senk varmen, legg på lokk og stek til egget har satt seg og den er gyllen under. Snu omeletten, gjerne ved å vende den over på en tallerken og skli den ned i pannen igjen, og stek omeletten videre. Del i biter.
  6. Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Sett til side. Fres spinaten myk, i samme panne som du stekte soppen, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø. Sett til side. Fres kjøttet med marinaden raskt i samme panne på høy varme til akkurat gjennomstekt.
  7. Riv gulrot. Fordel kokt ris i serveringsboller og topp med stekt kjøtt, omelett i biter, syltet agurk, revet gulrot, spinat og stekt sopp. Avslutt med en klatt rømme, kimchi og resten av chilisausen.
   Blått hjerte
   Tips!
   Kimchi
Blått hjerte
Tips!

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før eller bytt ut oksekjøtt med frest kjøttdeig, strimlet kylling eller hold den helt vegetar.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat