Klassisk bibimbap

Klassisk bibimbap

Kommentarer 2
 • Enkel
 • 40 min
Bibimbap betyr ”blandet ris”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice. Kokt ris serveres i en bolle toppet med marinert kjøtt, sesongens grønnsaker, egg og kimchi. Retten skal være fargerik og hver ingrediens har gjerne en gitt symbolikk. Uansett smaker det veldig godt!

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl vann
1 ts salt
3 dl jasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
1 ss sesamfrø

CHILISAUS

1 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss brunt sukker
1 ss chilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
1 ts sesamolje

SYLTET AGURK

1 stk agurk
1 ss riseddik
1 ts sesamolje
½ ts salt
½ ts sukker

MARINERT BIFF

2 ss chilisaus
1 ss soyasaus
1 ts brunt sukker
1 ss sesamfrø
400 g biffstrimler

EGGEOMELETT

4 stk egg
4 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

TOPPING

100 g sopp , gjerne shiitake
1 ss TINE Meierismør
150 g frisk spinat
1 ts sesamolje
1 ss sesamfrø
2 stk gulrøtter

TIL SERVERING

4 ss TINE Lettrømme 18 %
4 ss kimchi (se lenke til oppskrift)

Slik gjør du det

  1. Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
  2. Lag marinade ved å blande chilisaus, soyasaus og brunt sukker. Vend inn stimlet biffkjøtt og la marinere i ca. 30 minutter.
  3. Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
   Tips!

   Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.

  4. Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og vend med riseddik, sesamolje, salt og sukker. La stå å trekke i ca. 15 minutter. Vend av og til.
  5. Pisk egg, melk, salt og pepper sammen og stek i en varm panne med smør. Rør litt rundt til egget begynner å sette seg. Senk varmen, legg på lokk og stek til egget har satt seg og den er gyllen under. Snu omeletten, gjerne ved å vende den over på en tallerken og skli den ned i pannen igjen, og stek omeletten videre. Del i biter.
  6. Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Sett til side. Fres spinaten myk, i samme panne som du stekte soppen, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø. Sett til side. Fres kjøttet med marinaden raskt i samme panne på høy varme til akkurat gjennomstekt.
  7. Riv gulrot. Fordel kokt ris i serveringsboller og topp med stekt kjøtt, omelett i biter, syltet agurk, revet gulrot, spinat og stekt sopp. Avslutt med en klatt rømme, kimchi og resten av chilisausen.
   Kimchi
Tips!

Du kan i teorien toppe bibimbap med ingredienser du liker eller har. Bruk gjerne rester fra dagen før eller bytt ut oksekjøtt med frest kjøttdeig, strimlet kylling eller hold den helt vegetar.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

 • Marita

  11 måneder siden
  Hvor får dere baconfettet fra? Det står ikke nevnt i ingredienselisten eller noen andre steder i oppskriften, bortsett fra setningen etter at du har frest soppen i steikepanne. Da står det at man skal frese spinaten i baconfettet....

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei Marita,

   Det stemmer at dette er en feil i oppskriften og den nå er rettet opp :) Takk for at du sa ifra. God matlaging videre!

   Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat