![Klassisk bibimbap](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_937%2Cg_xy_center/recipeimage/426407.jpg)
Klassisk bibimbap
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlvann
-
1 tssalt
-
3 dljasminris (eventuelt 4-5 dl ferdigkokt ris)
-
1 sssesamfrø
CHILISAUS
-
1 sssoyasaus
-
1 ssriseddik
-
1 ssbrunt sukker
-
1 sschilipasta , gjerne gochujang (Koreansk chilipasta)
-
1 tssesamolje
SYLTET AGURK
-
1 stkagurk
-
1 ssriseddik
-
1 tssesamolje
-
½ tssalt
-
½ tssukker
MARINERT BIFF
-
2 sschilisaus
-
1 sssoyasaus
-
1 tsbrunt sukker
-
1 sssesamfrø
-
400 gbiffstrimler
EGGEOMELETT
-
4 stkegg
-
4 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
TOPPING
-
100 gsopp , gjerne shiitake
-
1 ss
-
150 gfrisk spinat
-
1 tssesamolje
-
1 sssesamfrø
-
2 stkgulrøtter
TIL SERVERING
-
4 ss
-
4 sskimchi (se lenke til oppskrift)
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen soyasaus, riseddik, brunt sukker, chilipasta og sesamolje til en saus.
-
2
Lag marinade ved å blande chilisaus, soyasaus og brunt sukker. Vend inn stimlet biffkjøtt og la marinere i ca. 30 minutter.
-
3
Kok opp vann og salt. Skyll risen godt i kaldt vann. Ha risen i det kokende vannet med sesamfrø, legg på lokk, skru ned varmen på veldig lav og la risen dampe under lokk til al dente, 15-20 minutter. La dampe av seg uten lokk og rør risen opp med en gaffel til luftig.
Tips
Har du ferdigkokt ris er det perfekt å bruke i denne retten. Varm risen opp i en gryte på lav varme med litt olje, sesamfrø og ev. litt soyasaus.
-
4
Skjær agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og vend med riseddik, sesamolje, salt og sukker. La stå å trekke i ca. 15 minutter. Vend av og til.
-
5
Pisk egg, melk, salt og pepper sammen og stek i en varm panne med smør. Rør litt rundt til egget begynner å sette seg. Senk varmen, legg på lokk og stek til egget har satt seg og den er gyllen under. Snu omeletten, gjerne ved å vende den over på en tallerken og skli den ned i pannen igjen, og stek omeletten videre. Del i biter.
-
6
Del sopp i skiver og fres i en varm panne med smør til gylne. Sett til side. Fres spinaten myk, i samme panne som du stekte soppen, smak til med sesamolje og dryss over sesamfrø. Sett til side. Fres kjøttet med marinaden raskt i samme panne på høy varme til akkurat gjennomstekt.
-
7
Riv gulrot. Fordel kokt ris i serveringsboller og topp med stekt kjøtt, omelett i biter, syltet agurk, revet gulrot, spinat og stekt sopp. Avslutt med en klatt rømme, kimchi og resten av chilisausen.