Koreansk omelettrull

Koreansk omelettrull

0
16
Middels20 min
Gyeranmari er en litt fancy omelett fra Korea med tynne lag av egg fylt med revet ost, paprika og vårløk. Gyeran betyr egg og mari betyr rullet sammen. Denne omeletten er et perfekt tilskudd på frokostbordet!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Finhakk vårløk og paprika, og finriv Norvegia på et rivjern.

 2. 2

  Pisk egg lett i en bolle. Sil pisket egg gjennom en sil slik at du får en glatt konsistens. Pisk inn risvin og salt.

  Tips

  Ha gjerne eggeblandingen over i en mugge/målebeger med tut slik at du lettere kan helle blandingen i stekepannen. I Korea bruker de en egen rektangulær stekepanne, japansk omelettpanne, men du kan også bruke en rund. Det viktigste er at pannen har et teflon- eller slippbelegg slik at eggeblandingen ikke setter seg fast.

 3. 3

  Varm en liten stekepanne, gjerne en omelettpanne, på medium varme og ha i litt smør. Senk varmen til medium lav og hell i et tynt lag med eggeblandingen. Spre det rundt så pannen er dekket ved å helle litt på pannen.

 4. 4

  Dryss over litt vårløk, paprika og revet ost, og la omeletten steke til den er nesten helt stivnet. Løft opp den ene kanten med en stekespade og rull omeletten sammen som en rullekake.

 5. 5

  Skyv rullen til side i pannen, ha i litt mer smør og hell i et nytt lag med røre slik at du får et nytt lag. Dryss over litt vårløk, paprika og revet ost, og la steke til den er nesten helt stivnet.

 6. 6

  Bruk stekespaden og rull den ferdigrullede rullen videre inn i det nye laget. Skyv den nye, litt tykkere rullen til side i pannen, ha i litt mer smør og hell i et nytt lag med røre slik at du får et nytt lag. Fortsett slik til all eggemiksen er brukt opp og du har bygget opp en omelettrull lag for lag.

 7. 7

  Avkjøl omeletten noe og del i skiver.

Tips

En omelettrull kan fylles med mye forskjellig, bl.a. gulrot, squash, løk, skinke, krabbe, tunfisk eller sjøgress. Det er viktig å finhakke ingrediensene slik at omeletten blir enkel å rulle sammen.

Del denne oppskriften: