
Sushi
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sushiris
-
250 gsushiris
-
4 dlvann
-
4 ssriseddik
-
2 tssukker
-
1 tssalt
Sushi
-
125 g
-
250 glaks
-
½ stkagurk
-
2 stkNori -ark
-
2 sssesamfrø
-
2 stkavokado
Til servering
-
4 sssyltet ingefær
-
4 tswasabi
-
1 dlsoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Kok opp sushiris etter anvisning på pakken. Visp sammen riseddik, sukker og salt og vend inn i risen. Avkjøl til romtemperatur.
-
2
Pisk opp romtemperert Kremgo’ og ha over på en sprøytepose. Del laks og agurk i tynne strimler.
-
3
Del Nori-ark i to og bruk et halvt av gangen. Legg noriarket på en bambusmatte og spre et lag ris utover. Dypper du fingrene i kaldt vann, slipper du at risen fester seg til hendene. Dryss over litt sesamfrø. Legg et lag plastfolie på toppen, klem lett ned og snu arket slik at risen ligger ned.
-
4
Sprøyt en stripe med kremost på langs midt på arket og legg på strimler av laks og agurk. Rull godt sammen fra langsiden, bruk gjerne bambusmatten slik at du får en fast makirull. Pakk inn i plast og gjenta med resten.
Tips
Bruk gjerne annen fersk fisk eller grønnsaker til å fylle makirullene for variasjon. All annen fisk en norsk oppdrettslaks må fryses et døgn om den skal brukes i sushi.
-
5
Del avokado i to, fjern skall og stein, og skjær papirtynne skiver. Pakk ut rullene før servering og legg et lag med avokadoskiver på toppen av hver rull. Del rullene i biter på tvers med en skarp kniv og server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi.
Tips
Du kan velge å ha avokado inne i rullen slik at du slipper å styre med det ved servering. Makirullene kan oppbevares noen timer i kjøleskapet før servering.